Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda és Széchy Tamás Uszoda (zárva)

1138 Budapest, Margitsziget sétány . | +36-1-450-4200 | http://mnsk.hu/letesitmeny/hajos-alfred-nemzeti-sportuszoda-es-szechy-tamas-uszo...

Oszd meg másokkal!

Desktop

2017. júlus 3-tól előreláthatóan szeptember 1-ig a nagyközönség számára ZÁRVA.

Figyelem! A Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda és Széchy Tamás Uszoda az Úszó-, Vízilabda-, Műugró, Műúszó és Nyíltvízi Világbajnokság versenyprogramjainak 2017. július 14. és 30. között, majd augusztus 7. és 20. között a Fina Masters Világbajnokság versenyeinek lebonyolító helyszíne. A két világesemény között a létesítmény edzés helyszínként működik. A világbajnokságok után a lakossági használathoz szükséges technikai átszerelésekre kerül sor. Várható nyitás 2017. szeptember 1.

A fedett uszodát 1930-ban építették az első magyar olimpiai bajnok, Hajós Alfréd tervei alapján. Az első külső medence és a műugró létesítmény 1937-ben készült el Csonka Pál tervei szerint, azóta többször átalakították és kibővítették a margitszigeti sportuszodát. 1958-ban külső gyakorlómedencével bővítették a létesítményt. 1983-ban az 50 méteres úszómedencébe építettek be lesüllyeszthető, műanyag borítású válaszfalat, hogy a medencében 25 méteres versenyeket is lebonyolíthassanak. Legutóbb a 2006-as úszó Európa-bajnokság előtt újították fel, ekkor újabb 50 méteres nyitott medencével és műugró medencével bővült, az új rész a Széchy Tamás Uszoda nevet kapta.

Jelenleg nagyjából 80 ezer négyzetméteres területen összesen 8 fedett illetve nyitott medence és a nemzetközi szabványoknak is megfelelő műugró-emelvény várja a profi és amatőr sportolókat.

A „Hajós” a vizes sportok hazai központja. A legjobb magyar úszók, vízilabdázók, szinkron- és búvárúszók, műugrók, öttusázók és triatlonosok közül sokan itt készülnek fel a hazai és nemzetközi versenyekre. Az uszoda egész évben alkalmas edzések, edzőtáborok, hazai és nemzetközi versenyek valamint bajnokságok, kupák megrendezésére a vizes sportágakban. Egyesületek és szövetségek akár szállást is foglalhatnak az uszoda területén.

A versenyzők mellett várja a szabadidős sportolókat is, akik az úszás mellett szaunázhatnak és természetesen pihenésre, napozásra is lehetőség van a létesítmény területén. A gyerekeket nyáron napközis táborok, ősztől tavaszig úszótanfolyamok várják.

További információk:

Parkolási megjegyzés:A Margitszigetre autóval csak külön engedéllyel lehet behajtani.
Egyéb utalványok, kártyák:All You Can Move, bérlet, ifjúsági bérlet, nyugdíjas bérlet
Desktop, Mobil
Mobil

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek