Szombat reggelig havazásra kell számítani Budapesten

Oszd meg másokkal!

Desktop
Még marad a hó (fotó: Balogh Zoltán - MTI)
Még marad a hó (fotó: Balogh Zoltán - MTI)
Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint szombat reggelig Budapesten és az agglomerációs területeken esőre, ónos esőre, havazásra kell számítani. Az utak havasak, hókásásak, síkosak lehetnek, különös tekintettel a budai hegyvidéki kerületekben nehezedhetnek a közlekedés feltételei – írja honlapján a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt.-nél szerdán 22 órától a legmagasabb, hármas készültségi fokozatban dolgoznak a szakemberek. Hetvenöt téli célgép dolgozik a hó eltakarításán és a főváros útjainak síkosságmentesítésén.

Első ütemben az 1200 kilométer hosszú főútvonal-hálózaton végzik el ezt a munkát. Legfontosabb a hidak, felüljárók, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető út, a Budaörsi út (M1, M7), az M3-as, az M5-ös autópályák és a 2., 6., 10., és 11-es főközlekedési utak fővárosi bevezető szakaszainak a megtisztítása, ezután kerülnek sorra az autóbuszvonalak hegyvidéki szakaszai, az autóbusz- és fő közlekedési útvonalak, valamint a kórházakhoz, a lakossági ellátást biztosító logisztikai bázisokhoz vezető utak.

A 2100 kilométer hosszúságú mellékútvonal-hálózaton csak a fő- és közösségi útvonalak rendbetétele után kezdődhet meg a munkavégzés. A mellékutak havasak, ezért az autósoktól ezeken a helyeken fokozott figyelmet, körültekintő közlekedést kér a társaság. Kézi erővel a járdákat, közforgalmú lépcsőket és a gyalogátkelők környezetét síkosságmentesítik.

Fontos tudnivaló, hogy a járdák takarítása és szórása az ingatlantulajdonosok kötelessége!

A katasztrófavédelem arra figyelmeztet, hogy a zord időjárás miatt hosszabb útra csak megtankolt és a téli időjárásra megfelelően felkészített gépjárművel induljatok útnak. Elengedhetetlen a téli gumi, a hólánc és a megfelelő fagyálló folyadék is. Indulás előtt készítsetek az autóba meleg takarót és folyadékot. Még indulás előtt tájékozódjatok az útviszonyokról és az érvényben lévő meteorológiai riasztásokról. Tanácsos feltöltött mobiltelefonnal útnak indulni.

Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek