Koncertek, templomtúra: vár az Ars Sacra fesztivál Angyalföldön is

Oszd meg másokkal!

Desktop
(forrás: ars-sacra.hu)
Gazdag zenei, művészeti és lelkiségi programokkal várja vendégeit az Ars Sacra Fesztivál szeptember 16. és 24. között. A fesztivál a nyitott templomok napjával veszi kezdetét 16-án, szombaton: az ország több mint 100 temploma tárja ki kapuit és szervez lelki, művészeti, közösségi programokat. A kezdeményezéshez katolikus, református, evangélikus, unitárius, ortodox és más keresztény felekezethez tartozó templomok, imaházak is csatlakoztak.
 
A kerület is részt vesz a rendezvényen, az alábbi programokkal:
 
  • Templomtúra 17 órától az Árpád-házi Szent Margit-templomban

Az 1933-ban épült templom kincseit, titkait fedezhetjük fel egy lelki utazás keretében, idegenvezetővel.

  • 18 órától szentmise kommentárokkal az Árpád-házi Szent Margit-templomban

Ezen a rendkívüli szentmisén kommentárok, magyarázatok is elhangzanak, melyek segítenek a szent cselekmény megértésében. 

  • Magnificat Leánykar koncertje 19 órától az Árpád-házi Szent Margit-templomban.

A nemzetközileg is elismert Magnificat Leánykar repertoárja a reneszánsz motettáktól a kortárs szerzőkig terjed. A Kodály jubileumi év keretében a koncerten a kórusművek mellett hangszeres darabok is felcsendülnek. Majd Palestrina, Faure, Orbán György és Kocsár Miklós művei is elhangzanak.

Az Ars Sacra Fesztivál kínálatának leggazdagabb szeletét a zene adja. Számos budapesti és vidéki helyszínen - többnyire templomokban - tartanak kórus- és hangszeres koncerteket, zenés áhítatokat és miséket, zenével egybekötött beszélgetéseket. A fesztivál programjainak másik jelentős vonulatát a kiállítások jelentik, amelyeken a szakrális művészet ölt testet festményekben, ikonokban, grafikákban.
 
A fesztivál kínálatát filmes, lelkiségi, színházi és táncprogramok, előadások, beszélgetések és könyvbemutatók teszik teljessé, a legkisebbeket pedig gyerekprogramokkal várják. 
 
A részletes programot megnézhetitek a rendezvény oldalán.
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?
Hirdetés
Desktop

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek