Pálferit is jelölték a Prima Primissima díjra

Oszd meg másokkal!

Desktop
"Pálferi" (forrás: Koszticsák Szilárd - MTI)

Prima-díjjal tüntették ki Pál Ferenc mentálhigiénés szakembert, katolikus papot idén, és jelölték a magyar oktatás - köznevelés kategóriában Prima Primissima Díjra is. Kevesen tudják azonban, hogy a "Pálferiként" ismert, népszerű előadó az angyalföldi, Babér utcai Szent Mihály plébánia helyettes-plébánosa. 

Nevét mentálhigiéniás előadásainak sikere alapozta meg, könyvet ír és előadásokat tart heti rendszerességgel. Múltja sem érdektelen, hiszen a 80-as évek második felében válogatott atléta volt a Vasasnál, 1987-ben még felnőtt magyar magasugró bajnok címet is szerzett.
 
1996-ban szentelték katolikus pappá, a főváros több kerületében tevékenykedett, míg végül visszatért Angyalföldre 2011-ben. Plébános-helyettesi munkája mellett a SOTE Mentálhigiéné Intézetének is a munkatársa. 2011-ben a Magyar Köztársaság Arany Érdemkeresztjével tüntették ki.
 
Sikerét és népszerűségét előadásainak köszönheti, spirituális "hittanóráin" hétköznapi problémákról, családi konfliktusokról, párkapcsolatról, a lelki egyensúly megtalálásáról beszél. Az előadások online is meghallgathatók, sőt, önálló oldalt is szerkesztettek hívei, akik közösséggé szerveződtek az évek során.
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?