Rájuk szavazhatunk április 6-án a kerületben

Oszd meg másokkal!

Desktop
Az ittlakunk.hu dióhéjban - abc-sorrendben - bemutatja azokat a politikusokat, akikre az április 6-i országos választáson voksolhatunk. A jelöltek bemutatásában az általuk megküldött rövid életrajzokra, illetve nyilvános forrásokra támaszkodtunk. Az ittlakunk.hu a választások résztvevőit és eseményeit pártatlanul, az esélyegyenlőség elvének tiszteletben tartásával jeleníti meg.

A kerület a 7. választókerületet alkotja. Az új rendszer szerint a XIII. kerület legnagyobb része - a korábbi kettővel szemben - egy választókerületbe került: ide csatoltak egy kicsiny részt az V. kerületből, viszont leválasztották Angyalföld északi részét, melyet az újpesti körzethez helyeztek át (ez a 11-es választókerület). 

A 7-es választókerület jelöltjei:

Benke László - JOBBIK
 
Benke László a Jobbik angyalföldi elnöke és budapesti alelnöke. A politika mellett több civil szervezet alapítójaként is szerepet vállal a helyi közélet alakításában. Harcművészeti edzőként megtanulta, hogy a siker érdekében rengeteg odaadásra, kitartásra és áldozatra van szükség nemcsak a sportban, de az élet más területein is. 
 
 
Hiszékeny Dezső - MSZP,EGYÜTT,DK,PM,MLP
 
Hiszékeny Dezső 1956-ban született. Nős, két nagykorú gyermeke van. Egész felnőtt élete a XIII. kerülethez, Angyalföldhöz köti. Itt kezdett el dolgozni a hajógyárban, végzettsége szerinti, műszaki területen. A rendszerváltás óta dolgozott multinacionális cégnél, vezette saját, 30 főt foglalkoztató cégét, majd négy évig köztisztviselőként tevékenykedett a polgármester személyi referenseként. Az önkormányzati munkával az Államigazgatási Főiskola elvégzése óta foglalkozik. Jelenleg a XIII. kerületi önkormányzat alpolgármestere. Csaknem két évtizedig az Angyalföldi TTE sportegyesület elnöke volt.
 
Iváncsevits Gyula - MSZDP  
 
A képviselőjelöltről semmilyen információt nem találtunk.
 
Jakab Gabriella - SEM (Sportos és Egészséges Magyarországért Párt)
 
Jakab Gabriella aerobik edző, sportszervező, emellett számos sportjellegű végzettsége is van. Gyermekkora óta az életének része a mozgás és a sport. 1999-ben művelődésszervező és 2006-ban idegenforgalmi szakközgazdász diplomát szerzett. 16 éve tart aerobik, alakformáló és egyéb edzéseket és életmód tanácsadást. Több fitnesz és egészséges életmód jellegű cikket írt különböző magazinokba. Kedvenc hobbija a tánc. 2005-ben amatőr tánccsapatot alapított, mellyel rendszeresen jár táncfellépésekre.
 
 
Kern Tamás SZOCIÁLDEMOKRATÁK
 
A képviselőjelöltről nem találtunk információt.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Moldován László - LMP
 
Moldován László a Kereskedelmi és Vendéglátó-ipari főiskolán végzett kereskedelmi üzemgazdászként. Dolgozott áruforgalmi előadóként, áruházigazgató-helyettesként, üzletkötőként, majd egy szamizdat-kiadó tagja lett. Jelenleg kisvállalkozásában, egy könyvkiadóban dolgozik. 2009 augusztusa óta az LMP tagja. A 2010-es választásokon országgyűlési képviselő-jelölt, majd VII. kerületi listavezető, polgármesterjelölt. 2010 októbere óta önkormányzati képviselő. Számos családi szállal kötődik a XIII. kerülethez: szülei és testvérei is itt laktak. Elkötelezett Vasas szurkoló. 
 
 
Póka Leila - ÖP (Összefogás Párt)
 
Póka Leila tüntetések aktív résztvevője. Sok alkalommal rendezői vagy fényképész szerepet vállalt. Részt vett kilakoltatás megakadályozásán is. A titkos plakátolásokhoz is volt némi köze. A pártot Szepessy Zsolt, az Összefogás miniszterelnök-jelöltje vezeti, de mellette a lista befutó helyén szerepel Szoboszlai Barna bácsi, aki árammal védte uborkáját a tolvajoktól vagy a "fagyállós gazdaként” ismertté vált Vajtai Pál is.
 
 
Dr. Szalay Péter - FIDESZ,KDNP
 
Szalay Péter 2011. február 14-től országgyűlési képviselő, az Európai Ügyek Bizottságának tagja. Évtizedek óta kerületi lakos, Újlipótvárosban él, 1974-óta a Visegrádi utcai szakrendelő sebésze, később vezető főorvosa. 1994-től 2006-ig önkormányzati képviselőként, 1998-tól 2006-ig a XIII.ker. Egészségügyi Bizottságának elnökeként, valamint a fővárosi EÜ bizottság tagjaként dolgozott. Felesége háziorvos a kerületben.
 
 
Székely Mihály - JESZ (Jólét és Szabadság Demokrata Közösség)
 
A képviselőről információt nem találtunk. A Jólét és Szabadság Demokrata Közösség tagjai "Tisza Kálmán, Bethlen István, Antall József konszolidációs politikájának örökségét vállalva és folytatva elutasítják a keleti típusú, vezérelvű barbárságot és hisznek a nyugati típusú, értékelvű kultúrában. A közösség szerint a nép jóléte a legfőbb törvény."
 
 
Szekeres Péterné - SMS (Seres Mária Szövetségesei)
 
A képviselőjelöltről információt nem találtunk. A négygyermekes családanya, Seres Mária arról vált ismertté, hogy népszavazást kezdeményezett a számla nélküli képviselői költségtérítések megszüntetéséről. Seres Mária mozgalmának célja, hogy legyen végre rend az országban.
 
Tóth Attila Pál - EP 
 
Tóth Attila Pál 1973-ban érettségizett a Zrínyi Ilona Gimnázium matematika-fizika tagozatán. 1975-ben gépjármű villamossági műszerész szakmából tett vizsgát. 1980-ban kereskedelmi eladói képesítést, majd 1986-ben felsőfokú kereskedelmi végzettséget szerzett. Dolgozott már a BKV-nál, ZÖLDÉRT-nél, Dél Pesti és Észak Pesti ÁFÉSZ-nál (többek között az Országbíró utcai ÁFÉSZ áruházban) is. 1990 után több gazdasági vállalkozásnál különböző vezetői pozíciókban működött közre. 2013-ban a gazdaság negatív változásának hatására, vállalkozása megszüntetésére kényszerült.
 
A 11-es választókerület (Újpest - Angyalföld északi részének lakói fognak itt szavazni) jelöltjei: 
 
Barna Mónika - A HAZA NEM ELADÓ MOZGALOM PÁRT
 
Kásler Árpád mozgalma. A képviselőjelöltről információt nem találtunk, de a pártról olvashattok honlapjukon.
 
Fehérvári Zsolt István - MUNKÁSPÁRT
 
A képviselőjelöltről annyit tudni, hogy a BKV-nál dolgozott mint HÉV járművezető. Facebook-oldalán lehet őt megtalálni.
 
 
 
 
 
Fintorné Kassai Erika - SMS (Seres Mária Szövetségesei)
 
A képviselőjelöltről információt nem találtunk, viszont van Facebook-oldala. A négygyermekes családanya, Seres Mária arról ismert, hogy népszavazást kezdeményezett a számla nélküli képviselői költségtérítések megszüntetéséről. Seres Mária mozgalmának célja, hogy legyen végre rend az országban.
 
 
Dr. Hollósi Antal Gábor - FIDESZ, KDNP 
 
Hollósi Antal 1946 augusztusában született Budapesten. A Könyves Kálmán Gimnáziumban érettségizett 1964-ben. A Budapesti Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi Karán 1970-ben szerzett diplomát. 1968 óta vesz részt a Károlyi Sándor Kórház Sebészetének munkájában, ahol 1971-ben segédorvosi kinevezést nyert. 1974-ben sebész szakorvosi vizsgát tett, alorvosi, adjunktusi, majd főorvosi munkaköröket töltött be a kórházban. Megszervezi osztályának szubintenzív részlegét, majd 1994-ben ambulanciáját, melynek 6 éven át vezetője. Osztályvezető helyettes, később a kórház orvos-igazgató helyettese. 2009. január 1-étől megbízott kórházi orvos igazgató. Alapító tagja a Magyar Orvosi Kamarának, az Újpesti Közművelődési Körnek és az Újpesti Városvédő Egyesületnek. 
 
 
Dr. Horváth Ferenc - MCP (Magyarországi Cigánypárt)
 
Horváth Ferenc nyugalmazott rendőr őrnagy, jogász. 1966-ban született. Négy gyermeke van. A magyarországi cigányság politikai érdekeit szeretné képviselni - tudhatjuk meg róla Facebook-oldalán.
 
 
Horváth Péter Gábor - JESZ (Jólét és Szabadság Demokrata Közösség)
 
A képviselőjelöltről nem találtunk információt. A Jólét és Szabadság tagjai "Tisza Kálmán, Bethlen István, Antall József konszolidációs politikájának örökségét vállalva és folytatva elutasítják a keleti típusú, vezérelvű barbárságot és hisznek a nyugati típusú, értékelvű kultúrában. A közösség szerint a nép jóléte a legfőbb törvény."
 
Kiss Erika - ÖP (Összefogás Párt)
 
A képviselőjelöltről nem találtunk információt. A párt vezetője Szepessy Zsolt, az Összefogás miniszterelnök-jelöltje, mellett pedig a lista befutó helyén szerepel Szoboszlai Barna bácsi, aki árammal védte uborkáját a tolvajoktól vagy a “fagyállós gazdaként” ismertté vált Vajtai Pál is. 
 
Kiss Péter - MSZP,EGYÜTT,DK,PM,MLP
 
Kiss Péter országgyűlési képviselő különböző miniszteri tisztségeket töltött be a Horn-, a Medgyessy-, a Gyurcsány- és a Bajnai-kormányban. Jelenleg az MSZP alelnöke. 1977-ben érettségizett a szombathelyi Nagy Lajos Gimnáziumban, majd a Budapesti Műszaki Egyetem Gépészmérnöki Karán tanult és diplomázott. 1987-ig az egyetem tudományos munkatársa, tanársegéd és szakkollégiumi nevelőtanár volt. 1980-ban lépett be a Magyar Szocialista Munkáspártba. 1989-ben az MSZP alapító tagja és a Baloldali Ifjúsági Társulás (BIT) alapító budapesti elnöke. 2009-ben Bajnai Gordon, az MSZP miniszterelnök-jelölt alakuló kormányában Kisst bízta meg a társadalompolitikai koordinációért felelős tárca nélküli miniszteri feladatok ellátásával és egyben a miniszterelnök politikai helyettesévé is vált.1992 óta országgyűlési képviselő.
 
May Miklós - MKSZU (Magyar Keresztény Szociális Unió)
 
A képviselőjelöltről információt nem találtunk, a párot megtaláljátok a Facebookon.
 
Pajor Tibor - JOBBIK
 
Pajor Tibor 1967-ben született Budapesten. Háromgyermekes apuka, felesége óvónő. 1987 óta az újpesti Kozma Lajos Faipari Szakközépiskola oktatástechnológusa, videoműsor-szerkesztő. 1996-ban a Műegyetemen műszaki szakoktatói szakon szerzett diplomát. Az Újpesti Városvédő Kör tagjaként a kerületről két filmetűdöt készített, külsősként dolgozott a helyi televízióban. 1998-tól kuratóriumi tagként segíti az Újpest-Kertvárosi Plébánia Orgona Alapítványának munkáját, melynek célja egy hangversenyorgona felépítése. 2002-től önkormányzati képviselő a főváros IV. kerületében. A Jobbik Magyarországért Mozgalom frakcióvezetője.
 
 
Rákosi Judit - LMP
 
Rákosi Judit 1956-ban született Budapesten, már több mint harminc éve újpesti lokálpatrióta. "Egész életemben fontosnak tartottam a tanulást, amit nem adtam fel munka mellett sem. Így lettem mérlegképes könyvelő és újságíró, és szereztem pedagógia szakos diplomát az ELTE-n. Lassan négy éve már, hogy segítőként csatlakoztam az LMP-hez.  Megtisztelő volt, mikor még párton kívüliként jelöltek társaim önkormányzati képviselőnek, így vehettem részt a kerületi önkormányzat kulturális és oktatási bizottságának munkájában is" - írja magáról.
 
Schiller László - SZOCIÁLDEMOKRATÁK
 
Schiller László a párt alelnöke. 1967-ben született, házas. A Kossuth Lajos Katonai Főiskola végezte tanulmányait - tudhatjuk meg róla Facebook-oldalán.
 
 
 
 
 
 
Sedon Béla - SEM (Sportos és Egészséges Magyarországért Párt)
 
Sedon Béla igazi sportember: birkózással, ökölvívással, úszással, lovaglással egyaránt foglalkozott, de több egyéb sportágat is kipróbált már. A lovaglásban sportoktatói végzettséget szerzett, indult hazai és nemzetközi lovas versenyeken, profi státuszú versenyzőként. 22 éves lovas múlttal rendelkezik. Western lovas bírói, és aktív lovas edzői státusza van. Terve, hogy a IV. kerületben még jobbá tegye a sportolni vágyok lehetőségeit.
 
 
 
 
 
 
Szavazókerületek (forrás: vs.hu)
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek