Szeret moziba, színházba járni Tóth József, édesapját még egy Karády- filmben is láthatjuk

Desktop
Tóth József polgármester (forrás: budapest13.hu)
Négy polgármesterjelölt közül választhatunk október 12-én a kerületben. Mind a négy kerületi jelöltet szeretnénk bemutatni oldalunkon, ezért nyolc kérdést tettünk fel nekik, azzal a céllal, hogy egy kicsit közelebbről is megismerhessük őket.
Elsőként Tóth József jelenlegi polgármester, az MSZP és a XIII. Kerületi Lokálpatrióták Egyesületének jelöltje küldte el válaszait portálunknak:
 
 
1. Melyik az a hely a kerületben, amit a legjobban szeret és miért?
 
 A kerület minden pontja fontos számomra, szívesen sétálok a kerület bármely részén.
 
 
2. Melyik az a három dolog a kerültben, amin semmiképpen nem változtatna?
 
Az a kulturális sokszínűség, amely a kerületet jellemzi, nagyon kevés városrészben van jelen a világon. Itt ötvöződik a polgári, belvárosi jelleg, "a city", a külvárosi lakótelepek és a nyugodt, vidéki hangulatú kertvárosi rész. A Duna által kínált észak-déli és a Rákos-patak adta kelet-nyugati vízi ökofolyosó a két szigetünkkel kiváló természeti adottságokat nyújtanak - ehhez kell az épített környezetben felnőnünk. 
 
 
3. Melyik az a három dolog, amin mindenképpen változtatna?
 
Hosszú távú fejlesztési tervünk 2033-ig szól, ebben háromnál jóval több változtatásra érett dolgot jelenítünk meg. Lokális városközpontok kialakítása a jövőképünk, amelyekben sétányira van egymástól a lakó-, a munkahelyi, a bevásárló és a rekreációs funkció. Jó lenne megteremteni annak a lehetőségét, hogy minden kerületi lakos XXI. századi körülmények között élhessen - ettől még messze vagyunk.
 
Ami még változtatásra szorul: a KLIK helyett újra önkormányzati kezelésbe venném az iskoláinkat - mi jobb körülményeket tudunk biztosítani, mint az állam. 
 
 
4. Hol lakik? Mit szeret lakóhelyében- és mit nem?
 
Egész életemben a XIII. kerületben laktam, jelenleg a kertvárosi rész az otthonunk. Olyan, amit nem szeretek, nincs. Amin jó lenne változtatni, olyan akad bőven - de erre az előző pontban válaszoltam. Minden lokálpatriótának magától értetődő a kerület imádata, amely megmagyarázhatatlan, hiszen ez nagyobb mértékben érzelmi, mintsem értelmi kérdés. 
 
 
5. Melyik az utolsó könyv, amit olvasott?
 
Hétvégi 1000 oldalra vagyok kalibrálva - szakmai anyagok és újságok mellett a könyveket is falom. A Láng Téka 25 évét összefoglaló "Könyvesbolt kőrisfával" című könyvet sikerült legutóbb végigolvasni. 
 
 
6. Melyik a kedvenc zenéje, étele, filmje?
 
Zenében a fiatalságomból maradtak meg a kedvencek, a régen nagynevű kerületi szórakozóhelyeken állandó vendég voltam - lehet, egy-egy Radics Béla-féle Sakk-Matt vagy Tűzkerék koncerten, esetleg az Omega vagy az Illés együttes fellépésén még a rockimádatára büszke Tarlós Istvánnal is összefutottam - már ha volt annyira vagány, hogy átmerészkedett Tripoliszba :)
 
Az autóban Beatles és Fenyő szól, útközben jelenleg Illés-válogatást hallgatok. 
 
Ételben nem vagyok válogatós, szívesen kóstolok meg bármilyen újdonságot, egzotikus ételt, de a hagyományos magyar ízek a kedvencek. Leves- és főzelékfüggő vagyok, ezek valamelyike nélkül nehezen bírom.
 
Jó esetben havonta legalább kétszer moziba megyünk, szívesen járok színházba, próbálom követni a trendeket. Szeretem a gondolkodtató filmeket, kedvencet nem neveznék meg. Hacsak egy családi kötődésűt nem: az 1942-es Külvárosi őrszoba című filmben Karády Katalin mellett édesapám is feltűnt néhány másodpercre statisztaként - nemrégiben kaptam meg ajándékba a digitalizált verzióját. Mi megtaláltuk azt a pár kockát, amelyben érintett a család. 
 
 
7. Milyen háziállata van, ha nincs, milyet szeretne?
 
Nincs háziállatom, és egyelőre nincs is tervbe véve, hogy bármilyen jószágot befogadjunk. 
 
 
8. Melyek azok a tulajdonságai, amelyek alkalmassá teszik a polgármesteri szerepre?
 
Szeretek stratégiában, koncepciókban és tervekben gondolkozni, emellett - reményeim szerint így érzik ezt sokan - empátiával fordulok az emberek irányába. Nem kötelező jelleggel, hanem valós érdeklődéssel hallgatom meg mindazokat, akik megtisztelnek azzal, hogy megosztják velem véleményüket, problémájukat.
 
Hiszem, ha valaki azt teszi, ami az élete, amit szeret csinálni, az a munkájának minőségén is érződik. Azonban az alkalmasságom megítélését hatodik alkalommal is a választókra bízom.
 
 
Tóth József polgármester elérhetősége:
 

 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek