Álrendőrként vert át és rabolt ki időseket egy 14 éves gyerek a társával

Oszd meg másokkal!

Desktop

A 13. kerületben fogtak el a rendőrök egy 14 éves fiút, aki társával együtt álrendőrnek adva ki magát idős emberektől rabolt - írja a police.hu.

A két rabló Budapest több kerületében is átverte és kirabolta az időseket. Egyik alkalommal úgy jutottak be egy idős nő lakásába, hogy azt hazudták, biztonsági okokból le kell fényképezniük az otthon tartott pénzt. A nő odaadta a pénzét, majd ezután a tolvajok elmenekültek 250 ezer forinttal.

Másik alkalommal is hasonló trükkel vertek át egy asszonyt, akit a pénz elvételekor el is löktek. A hölgy az esés miatt könnyű sérüléseket szenvedett. Az elkövetők elloptak tőle egy 500 ezer forint értékű arany karórát és 170 ezer forint készpénzt is.

A rendőröknek sikerült azonosítani a két álrendőrt, az 57 éves budapesti K. Lászlót és 14 éves társát. A fiatalt 2017. december 21-én a főváros XIII. kerületében elfogták a 14 éves fiút és körözést adtak ki idősebb társa ellen. A fiú elfogásakor a rendőrök megtalálták és lefoglalták a bűncselekményekhez használt járművet, ruhákat, igazolványtartókat, mobiltelefonokat. K. László 2018. január 3-án a BRFK II. kerületi Rendőrkapitányságán önként feladta magát.

 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?