Videó: Angyalföldön fogták el az unokázós csalókat

Desktop
(forrás: police.hu)

Unokázós csalókat fogtak a rendőrök.

Egy férfi augusztus 28-án délután egy idős nőt vezetékes telefonon felhívott, magát a rokonának kiadva. A férfi arra hivatkozott, hogy balesetet szenvedett, ezért pénzt kért. Az idős nő elhitte, hogy a hívó fél a hozzátartozója és beleegyezett az összeg átadásába.

K. Dávid a kicsalt több százezer forint készpénzt a hölgytől átvette, majd Budapestre ment és ott az összeg egy részét L. Ferencnek odaadta.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztályának nyomozói az érdi rendőrökkel együttműködve, a bejelentést követően rövid időn belül a XIII. kerületben a két elkövetőt elfogták, az Érdi Rendőrkapitányságra előállították, ahol csalás miatt gyanúsítottként kihallgatták. A házkutatások során a kicsalt pénzt megtalálták és a sértettnek visszaadták - írja a police.hu.

A rendőrök a két férfit őrizetbe vették.

A rendőrség az alábbiakra hívja fel a lakosság figyelmét:

  • A csalók az időskorú áldozatot az unoka, vagy más hozzátartozó nevében telefonon hívják fel, majd különböző indokkal pénzt kérnek. Az is megeshet, hogy az elkövető az unokának, vagy hozzátartozónak adja ki magát, hogy az áldozatra nagyobb hatást gyakoroljon.

A leggyakoribb színlelt okok:

  • Az unoka, vagy hozzátartozó balesetet szenvedett, az okozott károk rendezése miatt pénzre van szüksége.
  • Az unoka, vagy hozzátartozó kölcsönt vett fel, amit sürgősen vissza kell fizetni.
  • A hozzátartozó bajba került, esetleg fogságban van, csak pénzért cserébe engedik szabadon.
  • Ilyen esetekben azonnal ellenőrizzék a hívás valóságtartalmát!
  • Hívják fel azt a személyt, akire az ismeretlen telefonáló hivatkozik!
  • Figyelem! A csalók a bűncselekmények elkövetésére felkészülnek és a sértett bizalmának elnyerése végett olyan valós információkat is közölhetnek, amelyek valóban a hozzátartozóhoz kapcsolódnak.
  • Bűncselekmény gyanúja esetén azonnal értesítsék a rendőrséget!
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek