Civilek Éjszakája

Oszd meg másokkal!

Desktop

2013. szeptember 28-án a Kurfli Közhasznú Kulturális Egyesület már negyedszer rendezi meg a CIVILEK ÉJSZAKÁJA eseményt, az összefogás erejéből, nonprofit módon. Célja, hogy láthatóvá tegye ezeket a szervezeteket, megismertesse munkájukat az emberekkel, a társadalommal, akik gyakran nem is tudják, mennyi mindenben kaphatnak tőlük segítséget.
A csatlakozó szervezetek a legkülönbözőbb helyszíneken szerveznek izgalmas programot, mutatva ízelítőt munkájukból. Van, aki saját irodáját nyitja meg ezen az éjszakán, van, akit más helyszín fogadott be. Lehet hallgatózni, belemerülni, megnézni, részt venni, játszani, ugrálni, és legfőképpen tájékozódni, ugyanis ezen az éjszakán az egész város tőlünk zeng, kigyúlnak a civil pontok fényei.

http://www.civilekejszakaja.hu/helyszinek.html

Mi jut eszébe az embernek arról, hogy civil szervezet? Mondhatom úgy is, hogy társadalmi, esetleg úgy, hogy nonprofit szervezet. Alapítványok, egyesületek, klubok, társaságok… Sokféleképpen hívnak minket, és sokféle tevékenységet végzünk. Ott vagyunk majdnem mindenhol, mégis olykor láthatatlanul, mivel kevesen ismerik a tevékenységi formánkat, céljainkat, eszméinket. Pedig ezeknek a szervezeteknek a felépítése valahol saját társadalmi visszásságaink reflexiójaként képviseli a demokrácia megnyilvánulását. Megmutatja, hogy mi emberek, „civilek” vehetjük kézbe saját környezetünk jobbá tételét, olyan ügyeket, célokat szolgálva, amelyek bár társadalmunk fontos részeit képezik, valahogy mégsem jut rájuk elég idő, figyelem, szándék. Legtöbbünk elhivatottságból, a változtatás, a segítés erős szándékától vezérelve lép erre a nehéz területre. Kevés pénzből, szolidaritásból, tenni akarásból táplálkozva nonprofit, azaz haszonszerzési cél nélkül létezünk és tartunk ki. Egy civil szervezet lehet könnyed és lehet komoly, működhet egészségügyi, szociális, kulturális, környezetvédelmi vagy közösségi területen. Bárkiből lehet civil szervezet, ha úgy akarja, és elég eltökélt ahhoz, hogy megmaradjon kitűzött célja mellett.
A civil szervezetek tevékenysége olyan, mint a levegő: nem is gondolunk rá, ha van, de nagyon rossz, ha nincs.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?