Válaszúton a XIII. kerület: bemutatkozik Magvasi Adrián, a Jobbik képviselőjelöltje

Desktop
Magvasi Adrián, a Jobbik XIII. kerületi országgyűlési képviselőjelöltje

Magvasi Adrián a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karán végzett Magyartanár és Mozgóképkultúra- és médiaismeret-tanár mesterszakon. Jelenleg főszerkesztőként dolgozik az alfahir.hu közéleti hírportálnál. A 2018-as áprilisi választások előtt nem sokkal fogja betölteni a 30. életévét. A kerületben él és dolgozik.

Mint a Jobbik kerületi oldalán közzétett bemutatkozó szórólapjából kiderül, tizennyolc éves kora óta önellátó. A saját bőrén érzi azt, hogy milyen akadályokon kell keresztülmennie egy olyan fiatalnak, akit a családja csak nehezen, vagy egyáltalán nem tud anyagilag támogatni. A bérkérdés, az otthonteremtés kilátástalansága és az alacsony életszínvonal nemcsak a fiatalokat sújtja, hanem a gyermekes szülőket, a tisztességes dolgozókat és a magukra hagyott időseket is. Három kerületi lakosból kettőnek van olyan családtagja (ahogyan neki is), hozzátartozója vagy barátja, aki az elmúlt években elköltözött az országból. 

Amíg az örömteli, hogy világot lehet látni, addig úgy érzi, az baj, hogy ezt sokan kényszerből teszik, azt pedig egyenesen tragédiának tartja, hogy rengetegen nem is térnek haza. A tömeges kivándorlás olyan alapélményektől fosztja meg a magyar embereket, mint az első biciklizés a nagypapával, a nagy családi ebédek vagy a nagymama forró süteménye. Ezért is gyűjti hónapok óta a Bérunió megvalósítása érdekében az aláírásokat. Az Árpád hídi gyűjtése során biztoította támogatásáról alárásával Schiffer András is.

Azért vállalta a jelöltséget, mert úgy érzi, hogy sokat veszített az ország az urizáló, józan ítélőképességre képtelen Fidesz és a hiteltelen, erőtlen MSZP húsz éve tartó színjátéka miatt. Mostanra tény, hogy a Fidesz igyekszik a kerületet ellehetetleníteni, az MSZP pedig országosan nem tud és nem is akar választást nyerni. 

Csak a Jobbiknak van esélye és ereje az Orbán-rendszer legyőzésére. Magvasi Adrián személye pedig garancia arra, hogy a Jobbik-kormány pártszimpátiától függetlenül támogatni fogja a becsületesen, tisztességes szándékkal dolgozó embereket és a sikeres, eredményes önkormányzatokat. Ez utóbbi kapcsán fogalmazta meg nemrég a Tóth József polgármesternek írt nyílt levelét is, amelyben így fogalmazott:

"Nem szövetséget ajánlok Önnek, de ha a leendő Jobbik-kormány alatt a XIII. kerület országgyűlési képviselője leszek, biztosíthatom arról, hogy a helyi lakosokért végzett munkájának eredményei nem vesznek el, és semmi nem gátolja majd a további fejlesztéseket. A józan ész azt diktálja, hogy lefektessünk egy világos nemzeti minimumot: a kerületi lakosok nem szenvedhetnek hátrányt, függetlenül attól, hogy milyen színű az önkormányzat, és attól, hogy ideológiai kérdésekben áthidalhatatlan szakadék tátong kettőnk között. Egy biztonságos, élhető, független és szabad ország boldog lakosai érdekében a kormány leváltása mellett az sem lehet ideológiai, érzelmi vagy pártszimpátiát érintő kérdés, hogy az állam segítse-e a sikeres önkormányzatokat." 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?