A hideg január miatt magasabb lesz a távhőszámla

Desktop
Ne lepődjenek meg a távhőszolgáltatás díjfizetői, ha a napokban magasabb összegű számlát kapnak kézhez, mint például az elmúlt év azonos hónapjaiban, hiszen idén a január hidegebb volt – áll a Főtáv Zrt. közleményében.

A következő napokban kézbesített távhőszámla a januári hőfogyasztást tartalmazza, amely a 10 százalékos díjcsökkentés ellenére is magasabb lehet, mint más téli hónapokban. Ennek a változásnak az oka a hidegebb időjárás és az ebből eredő magasabb hőfogyasztás.

A 2013 májusától bevezetésre kerülő „Egyenletes díjfizetés” (részszámlázás) éppen az ilyen kiugróan magas hődijak elkerülésére alkalmas. A téli időszak nagy összegű számláitól szabadulhatnak meg tehát azok, akik az „Egyenletes díjfizetéssel” fizetnek, lehetővé téve ezzel a havi távhőszámláik tervezhetővé tételét is – írja a Főtáv.

A 2013 februárjában kibocsátott, márciusi befizetési esedékességű távhőszámlán már a 10 százalékkal csökkentett hődíj, valamint a 10 százalékkal csökkentett januári alapdíj elszámolása is megtörténik – tudatja a közlemény.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?