Világszínvonalú CT és MR Diagnosztikai Centrum nyílt a Visegrádi utcai rendelőben

Desktop
Az új centrum (fotó: ittlakunk.hu)

Átadták a XIII. kerületi önkormányzat Visegrádi utcai szakrendelőjének CT és MR Diagnosztikai Centrumát csütörtökön. A kerület az önkormányzatok közül elsőként vásárolt CT és MR gépeket: saját forrásból 800 millió forintot költött rájuk. Ilyen korszerű CT és csúcstechnológiájú MR berendezés nincs máshol az országban, Európában is csak néhány van belőlük.

A kerületi lakosoknak maximum két hetet kell várniuk a CT és MR diagnosztikai vizsgálatokra, amelyeket az önkormányzat - szakorvosi vélemény alapján - térítésmentesen biztosít. A központ napi 24 órában fogadja a betegeket.

A szakrendelőbe telepített CT csúcstechnológiájú, ebből a típusból még nincs máshol az országban. Ez a berendezés nyújtja a ma elérhető legmagasabb felbontást a CT diagnosztikában. A berendezéssel bármilyen CT vizsgálat gyorsan, nagy felbontásban elvégezhető.

Szintén csúcsminőségű a japán fejlesztésű MR; ez a típus az egyetlen, mely teljesen digitális.

Az önkományzat a betegségek megelőzésére helyezi a hangsúlyt, ezért évente mintegy ezer egészségügyi szűrést végeznek a XIII. kerületi rendelőkben, a kiszűrt kóresetek aránya 35 százalék. A kerületi felnőtt lakosság előzetes bejelentkezés alapján, háziorvosi beutaló nélkül veheti igénybe az önkormányzati szakorvosi szűréseket.

A CT, MR átadáshoz kapcsolódó videófelvételek a Krónika Videómagazintól:

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?