Elképesztően érdekes film készült a fiataloknak: maguk dönthetnek arról, hogyan alakuljon a történet

Oszd meg másokkal!

Desktop
Jelenet a filmből

Egyedülálló, interaktív film készült a fiataloknak, melyet ingyen lehet megnézni.

A XIII. kerületi Prevenciós Központban mutatták be a helyi önkormányzat támogatásával készített Éjjeli utak című interaktív drogprevenciós filmet. A rendkívül izgalmas film célja a káros szenvedélyek - drog, alkohol - és azok hatásainak a megismertetése a fiatalokkal, ezáltal a függőség kialakulásának megelőzése.

Az iskolás korosztálynak készült interaktív film főhőse két lány, akik buliba indulnak. A film a buliban játszódik és különféle döntés- illetve konfliktuhelyzetekbe hozza a lányokat. A döntéshelyzetben (például: elfogadják-e a felkínált italt) megáll a film és a nézőknek kell dönteniük, hogyan haladjon tovább a történet (elfogadják-e vagy elutasítják a felkínált lehetőséget). 

Kapitány-Fövény Máté, a  Nyírő Gyula Kórház – OPAI Drogbeteg Gondozó és Prevenciós Központ pszichológusa a projekt ötletgazdája. Fókuszcsoportokban, interjúk alapján állították össze, mi foglalkoztatja a fiatalokat, milyen esetek fordulnak elő egy-egy házibulin. 

A filmet a Prevenciós Központban meg lehet ingyenesen nézni: iskolás osztályok jelentkezhetnek a vetítésre, melyet szakemberrel történő közös átbeszélés követ. Bármelyik iskolából, bármelyik kerületből lehet jelentkezni a programra.

A program internetes oldalán a filmet bárki megnézheti, akár otthon, szülővel együtt is.

A drogprevenció nem csak a filmből áll, tartozik hozzá egy prevenciós szabadulószoba is a Tüzér utcai Prevenciós Központban, mely szintén ingyenesen látogatható. A szabadulószobát pár hónapja adtát át, azóta is igen népszerű, számos iskola járt már itt.

A szabadulószoba egy függő személy tudatát szimbolizálja, a játékosok a kisebb és sötétebb térből haladnak az egyre világosabb és megnyugtatóbb terek (tudatszintek) felé.     

Iskolák jelentkezhetnek akár a szabadulószobábaa, akár a film közös megnézésére és szakemberrel való átbeszélésére. Érdemes élni az ingyenes lehetőséggel!

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek