Újabb lakásokba kerülhetnek ingyenes szén-monoxid-érzékelők

Oszd meg másokkal!

Desktop
Illusztráció

Országosan évente átlagosan 400 esetben riasztják a katasztrófavédelem tűzoltóegységeit szén-monoxid-mérgezéssel összefüggő esethez. A tragédiák szén-monoxid-érzékelő felszerelésével kerülhetőek el.

Az önkormányzat célja, hogy minden önkormányzati bérlakásban legyen érzékelő (értelemszerűen a távfűtéses illetve passzívház lakások kivételével), a lakók biztonsága érdekében . Ezért a kerületi Közszolgáltató tavaly közel 15 millió forint értékben vásárolt szén-monoxid-érzékelőt a bérlakásokban élők számára. 2019-ben is folytatják a programot, újabb lakásokba kerülhetnek ilyen műszerek.

 

Első körben a 100 százalékban önkormányzati tulajdonú házak lakásait szerelik fel a mérőkkel, majd azok a bérlakások jönnek, melyek nem 100 százalékban önkormányzati tulajdonú házban vannak. 

A Honeywell XC 70 típusú érzékelők ütemezett kiosztását a XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. végzi a Béke utcai székhelyen és a Lehel Csarnokban működő ügyfélszolgálatokon. Az érintett lakók írásban kapnak értesítést arról, hogy mikor tudják a készülékeket átvenni az ügyfélszolgálatok valamelyikén. Az átvételhez érvényes gázszolgáltatási szerződés vagy az utolsó havi gázszámla másolata kell (nem a befizetett csekk!).

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek