Megint életet mentett az önkormányzat ajándék szén-monoxid-érzékelője

Oszd meg másokkal!

Desktop
Illusztráció

Az önkormányzat 230 korszerű, hitelesített szén-monoxid-jelzőberendezést adott ingyen a kerületi bérlakások lakóinak októberben. Már életmentőnek bizonyult a készülék egy Zsinór utcai család számára.

Február 6-án a Tar utcában az önkormányzat által ingyenesen biztosított CO-mérő készülék riasztotta a lakókat a veszélyes gáz jelenlétéről. A tragédiát így sikerült elkerülni.

Országosan évente átlagosan 400 esetben riasztják a tűzoltókat szén-monoxid-mérgezés miatt. A tragédiák szén-monoxid-érzékelő felszerelésével kerülhetőek el. A 13. kerületi közszolgáltató közel 15 millió forint értékben vásárolt szén-monoxid-érzékelőt a bérlakásokban élők számára. 

Első körben a 100 százalékban önkormányzati tulajdonú házak lakásait szerelik fel a mérőkkel, majd sorra kerülnek azok a bérlakások is, melyek nem 100 százalékban önkormányzati tulajdonú házban vannak. 

A Honeywell XC 70 típusú érzékelők ütemezett kiosztását a XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. végzi a Béke utcai székhelyen és a Lehel Csarnokban működő ügyfélszolgálatokon. Az érintett lakók írásban kapnak értesítést arról, hogy mikor tudják a készülékeket átvenni az ügyfélszolgálatok valamelyikén. Az átvételhez érvényes gázszolgáltatási szerződés vagy az utolsó havi gázszámla másolata kell (nem a befizetett csekk!) - írja az önkormányzat honlapja.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek