Napokon belül elkezdődhet az intenzív patkányirtás Budapesten

Desktop
Illusztráció
Illusztráció

A fővárosi közbeszerzési bizottság keddi ülésén elfogadta a patkányirtásra vonatkozó szerződésmódosítást, ennek eredményeként intenzív beavatkozás kezdődhet öt napon belül a Nemzeti Népegészségügyi Központ által meghatározott területeken: az I., V., VI., VII., VIII., IX., X., XIX., XX. kerületekben, a nagy pályaudvarok környékén és a kiemelt közterületeken – jelentette be sajtótájékoztatón Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes.

Elmondta: a Főváros a kormányhivatal népegészségügyi osztályától értesült arról, hogy egyes területeken intenzívebb irtásra van szükség. Ezért tavaly decemberben előkészítettek egy közgyűlési anyagot, módosították a költségvetést, megteremtették annak lehetőségét, hogy az intenzív irtás megvalósulhasson. Az elmúlt hónapokban a Nemzeti Népegészségügyi Központ bevonásával elkészítettek egy műszaki-beavatkozási tervet, amelyet megtárgyaltak a fővárosi rágcsálóirtást végző RNBH Konzorciummal, ezt hagyta most jóvá a bizottság, az irtás így elkezdődhet.

Szeneczey Balázs hozzátette: a vállalkozó az első, nyolc hónapig tartó ütem során a mintegy 650 millió forintos keretösszegnek körülbelül a felét fogja felhasználni. A második ütemről az első tapasztalatai alapján döntenek.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek