Nálatok is sok az ágyi poloska? Ezt teheted ellenük!

Desktop
a kép illusztráció

Több olvasónk is kérdezte, mit tehet, ha ágyi poloskák jelentek meg a lakásban.

A poloskák vagy maguk másznak be a lakásokba, vagy ruhánkon, használati tárgyainkon megtelepedve jutnak be hozzánk. A használt ruha, bútor, könyv kedvelt búvóhelyük (így a lomtalanításból származó tárgyakkal nem árt nagyon óvatosan bánni). A lakóházakban a csöveken keresztül tudnak egyik lakásból a másikba vándorolni.

Az ágyi poloska petéi aprók, így nehéz észrevenni őket és a rovar nagyon jól tud rejtőzködni is. Ugyan betegséget nem terjeszt, de a csípése kellemetlen, akár allergiás reakciót is kiválthat.

Ha poloskát találtok a lakásban, mindenképp érdemes rovarirtó céget hívni, a problémát csak ők tudják hatékonyan megoldani!

Ti pedig annyit tehettek ellenük, hogy alaposan átporszívózzátok a padlót, az ágyat és a matracokat. Az ágyneműt, a szőnyeget és a ruhákat a legmagasabb hőfokon mossátok ki. A falon, a konnektorok és a vezetékek környékén található réseket pedig próbáljátok betömködni.

Mivel a poloska szinte mindig az ágyban vagy az ágyhoz nagyon közeli résekben, repedésekben bújik meg, ezért érdemes az ágy környezetét rendbe tenni, minél kevesebb tárggyal körbevenni, hogy ne legyen búvóhelye a rovarnak. Az ágy lábait körbe is tekerhetjük ragasztóívvel, ami szintén hatékony lehet - ajánlják a szakemberek.

Az ágyi poloska a legtisztább lakásban is bármikor megjelenhet.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek