Hőségriasztást adtak ki, forró napok elé nézünk

Desktop
Illusztráció
Illusztráció

Szombattól hétfő éjfélig másodfokú hőségriasztást adott ki az országos tisztifőorvos. A szombat 0 órától elrendelt intézkedést az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján adták ki. 

Szombaton 31-35 fok közötti hőmérsékletre, vasárnap 29-35 fokra, míg hétfőn még melegebbre, 33-37 fokra kell készülni.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ kéri a lakosságot, hogy a nagy melegben mindenki ügyeljen a fokozott folyadékbevitelre. Kerüljük a kávé, az alkohol, a magas koffein és cukortartalmú üdítők és zsíros ételek fogyasztását. A szabadtéren dolgozók és a fesztiválokon szórakozók bő, szellőző ruházattal és naptejjel védjék bőrüket a leégés ellen.

A legmelegebb, 11 és 15 óra közötti időszakban lehetőség szerint húzódjunk árnyékba. Ügyeljünk arra, hogy mielőtt a vízbe mennénk, zuhanyozzunk le, semmiképpen ne ugorjunk a vízbe felhevült testtel. Érdemes ilyenkor több órát légkondicionált helyiségben tartózkodni.

A közlekedőket, autósokat is fokozott óvatosságra intik. Kiemelték továbbá, hogy ne hagyjun a gyermekeket, állatokat tűző napon parkoló autóban.

Az átlagosnál melegebb időjárás megterhelő az egészséges szervezetre is, illetve bárkinél okozhat egészségügyi panaszokat, kellemetlen tüneteket, dekoncentrációt.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?