Elképesztő: ágyi poloska-invázió a Honvédkórházban

Desktop
a kép illusztráció

A Honvédkórház több osztályának, köztük a válságos állapotú beteget ellátó intenzív osztálynak az orvosi szobáiban egy hónapja ágyi poloskák jelentek meg - írja a HVG. Az ügyeletes orvosok azóta egy nem használt kórteremben, a betegágyakon alszanak inkább, mivel azoknak műanyagból vannak a matracaik, amikbe nem tudnak befészkelni a vérszívók.

Az ágyi poloska jelenlétét július első hetében, az intenzív osztály orvosi szobájában észlelték elsőként, a vérszívók csípéseit egy szakorvosjelölt vette észre magán, majd a gyanújával megkereste a kórház bőrgyógyászát, aki megerősítette, hogy ágyi poloska okozta a viszkető tüneteket. A szakorvosjelölt ezután egyből jelezte a történteket az osztályvezető főorvosnak, az csak annyit reagált, hogy ne hisztériázzon.

A panaszokat a főorvos csak azután kezdte komolyan venni, hogy egy hét múlva egy másik orvos is ágyi poloska csípésekről számolt be az éjszakai ügyelete után, ekkor egy kör-e-mailben tájékoztatták a dolgozókat, hogy a szobát lezárják, az ágyat pedig kidobják. Addigra viszont már mindegy volt, mivel két hét alatt a többi orvosiban is szétterjedtek a poloskák. Sőt, az orvosokon kívül műtőssegédek és asszisztensek is jelentkeztek poloskacsípéssel a kórház bőrgyógyászatán.

Időközben a szobák és helyiségek mindegyikében elrendelték az irtást. Az ágyat matracostul viszont csak a sürgős ügyeleti szobából dobták ki, ennek helyére viszont még nem vettek újat, így egy négyágyas intenzíves kórteremben alakítottak ki orvosi szobát az ügyeleteseknek. Az elégedetlenség miatt a héten az egyik főorvos szobáját is megnyitották az ügyeleteseknek, de a doktorokat ez nem nagyon vigasztalja, mindenki tart a vérszívók további megjelenésétől: egy szakorvos ráadásul már haza is vitte az ágyipoloska-fertőzést, és már az otthonában, illetve a párján is megjelentek a poloskacsípések - írja a lap.

A kórház szerint minden érintett helyiség az irtást követően funkciójának megfelelően használható.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?