Két orvos és egy ápoló a gyanúsítottja a Honvédkórházban tragikus körülmények között elhunyt asszony miatt indult nyomozásnak

Desktop
(fotó: ittlakunk.hu)

Meghalt egy beteg műtét után a Honvédkórházban tavaly télen. 

Egy 62 éves asszony az áldozat, akit háromszor küldözgettek két telephely között oda-vissza azért, hogy el tudjanak végezni rajta egy egyszerű ultrahangvizsgálatot. Későn derült ki, hogy érszűkülete van, így késve hajthatták végre a betegen a műtétet, aki meghalt. Az MSZP tett feljelentést a tragédia miatt.

Halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés megalapozott gyanújával folyik a nyomozás az ügyben, a Honvédkórház két orvosa és egy ápolója ellen - írja az Index.

Az Indexhez elküldött határozat szerint előbb a Róbert Károly körúton, majd a Podmaniczky utcai telephelyen is elutasították a beutalóval és nagy fájdalmakkal érkező nő ultrahangvizsgálatát; sőt, amikor a Róbert Károly körútra visszaküldve végül sor került az ultrahangvizsgálatra, akkor a nőt a CT-vizsgálatra megint egy másik telephelyre, a Dózsa György útra küldték. Itt derült ki, hogy érszűkülete van, ami bélelhalást okozott, és már egy életmentő műtéttel sem tudtak rajta segíteni.

A rendőrség a Podmaniczky utcai 2. számú telephely Sebészeti Osztályának alkalmazottai közül hármat gyanúsított meg. Egyikük a honvédség állományába tartozik, ezért kerül át az ügy a Központi Nyomozó Főügyészségre - írja a lap. 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek