Szeretnétek tudni, mennyit kell várnotok egy műtétre?

Desktop
(fotó: rakgyogyitas.hu)

Tudni akarjátok, mennyi idő múlva kerülhettek sorra egy műtétnél? Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár az interneten is közzéteszi várólistáját, melyből tájékozódhatunk arról, mennyit kell várnunk a műtétre, de a lista abban is segít, hogy kiválasszuk, melyik intézményben a legrövidebb a sor. Sőt, akár intézményenként is végignézhetjük a nyilvános várólistát.

Kis érdekességként: egy sérvműtétre átlag 51 napot kell várni (ez 2012-ben 191 nap volt), a nőgyógyászati műtétekre 23 napon belül sort keríthetnek (2012-ben 30 nap volt az átlagos várakozási idő), de egy csípőprotézisre akár 254 napot is várhatunk (ez 2012-ben 618 nap volt), míg egy szürkehályog műtét is átlag 68 nap várakozást jelent (erre 2012-ben 394 napot kellett várni átlagosan).

Ha összehasonlítjuk az adatokat a korábbiakkal, látható, hogy csökkent a várólisták hossza.

Ti mit tapasztaltok? Írjátok meg!

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek