Mixerkedj az újlipóciai koktélparadicsomban!

Desktop
(fotó: ittlakunk.hu)

Szereted a koktélokat? Szeretnéd megtanulni, hogyan mixálhatsz egy jó italt? Ha igennel válaszolnál e kérdésekre, kipróbálhatod a Barexpert hobby mixer képzését, ahol négyórás oktatáson pillanthatsz be a bárpult mögé. Megtudhatod, mi a jó koktél titka és elkészítheted saját fantázia-italodat.

A Hegedűs Gyula utca 92. szám alatti Barexpertet két fiatalember, Tóth Zoltán és Tóth Árpád hozta létre, akik egyrészt nem rokonok, másrészt - s ez még fontosabb - két évtizede kevernek jó koktélokat Magyarországon és külföldön. A képzések között találunk profiknak szólót, de "egydélutános", hobby színtű oktatást is , melyeken elméleti és gyakorlati formában kóstolhatunk bele a barista, a mixer vagy a sommelier munkájába.

Így haboznak a baristák (fotó: ittlakunk.hu)

Kezdésnek az egyik oktató, Tóth Zoltán - tán hogy ne lankandjon a tanulás közben a figyelmünk - készített nekünk egy-egy csésze kávét. Krémesen finomat, mi több, szépet (lásd a képet). Miközben elszürcsöltük,megnézhettük a cibetmacska ürülékét: a Bakancslista című film óta mindenki tudja, hogy a világ legdrágább kávéja, a Kopi Luwak úgy készül, hogy a kávészemeket előbb megetetik ezzel a cicafajtával, s a folyamat végtermékét főzik ki, s hogy ez a főzet istenien finom. (Mint megtudtuk, ilyen kávét Budapesten egyetlen helyen lehet kapni, ott 13 ezer forintba kerül egy csésze belőle).

Átkelvén a bárpulthoz már vártak az alapanyagok és a kellékek: egy szekrénnyi szeszes ital, a felvágott gyümölcsök, a shakerek, dizájnos poharak. A koktéltörténeti bevezetőben a koktél szó eredete is kiderült, miszerint a kevert alapanyagok színe és díszítése után kapta az ital a "cock tail", azaz a kakas farka elnevezést. Hogy miért ezt? Nos, a hajdani kakasviadalokon a csőrbajnok gazdája annyi italt kapott a többi kakas gazdájától, amennyi toll állatának a farkában maradt. E tollak ráadásul olyan színesek, mint a koktélok.
 
Persze ezt követően sem ragadtunk egyből shakert, hogy Tom Cruise-t megszégyenítő módon dobáljuk az italt a helyi dekoltázsverseny győztesei elé, hanem szépen fokozatosan: először is az alkohol nélküli koktélok, limonádék világával ismerkedtünk. 
 
Gyümölcs koktél és jeges tea (fotó: ittlakunk.hu)
 
Sejtettük, hogy egy jó limonádéban több alkotóelem is elfér, mint cukor, citrom, víz, mindazonáltal meglepődtünk a változatos íz- és színvilágon, ami ráadásul a mi kezeink közül került ki. A leggyakrabban bazsalikom vagy menta kerül díszítésként a frissítők tetejére. S hogy odabenn mi volt? Lime, narancs, alma, eper, jég.
 
Na, végül tényleg jöttek a koktélok. A dolog úgy indul, hogy valamelyik alapszeszt (például gint, tequilát vagy vodkát) jéggel és likőrrel keverünk, ehhez jön a gyümölcslé. Kipróbáltuk magunkat a pult mögött, mitagadás: jól sikerült.
 
Lángoló koktélunk (fotó: ittlakunk.hu)
 
A Bloody Mary (paradicsomléből és vodkából készülő koktél) éppen annyira csípett, amennyire kell (volt benne bors meg Tabasco is), a B52 (egy hajdani amerikai bombázóról elnevezett, fogyasztás előtt meggyújtott, lángoló ital különlegesség) pedig valóban bombaerős volt. A koktél azért nyilván a látványról is szól, ezt sem hagytuk ki, ittunk - lásd a fenti képet - több olyan koktélt is, amelynek tetején sejtelmes kék láng lobogott.
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek