Bemutatjuk 2018 Szent István napi kenyerét

Desktop
Fotó: ma.hu
Fotó: ma.hu

A Várhegyi Deres lett 2018. Szent István napi kenyere. 

Az augusztusi ünnepnek fontos része a friss kenyér: a Pékszövetség is ezért hirdet versenyt, hadd törjék a fejüket a legjobb pékmesterek, hogyan lehet a hagyományos fehér kenyeret (és a rozskenyeret) finomabbá, érdekesebbé tenni, és persze találjanak ki újszerű kenyérféleségeket is.

Az idei verseny fehérkenyér-kategóriás győztesét, ami egyben 2018. Szent István napi kenyere is, július 31-én, a Parlamentben rendezett sajtótájékoztatón mutatták be, a másik két kategória nyertesei a Magyar Ízek Utcáján, a Várkert Bazárban debütál (addig titok is, hogy milyen kenyerek nyertek.)

A győztes Várhegyi Deres, az andornaktályai (Egerhez közeli) Kurdi Family Pék kft. kenyere hosszú, 12 órás, hagyományos kovászolással készített fehér kenyér. A termék BL 80-as világosabb, és BL 160-as, sötétebb búzalisztből készül, de kis mennyiségben búzasikért és kukoricalisztet is tartalmaz, míg a felület szórásához a fejlesztők RL90-es, világos rozslisztet használtak - hangzott el a bemutatón.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek