Pezsgő & virsli: ellenőrizték, hogy nektek már ne kelljen

Desktop
A kép csak illusztráció
A kép csak illusztráció

A szilveszteresték hagyományos kelléke a pezsgő meg a virsli. Ilyenkor rengeteg fogy az üzletekben belőlük.

Jópár fajtát ellenőriztek is most, így még a nagybevásárlás előtt végignézhetitek, mi lett az eredmény.

A virsliket az Innovációs és Technológiai Minisztérium laboratóriumában "elemezték", így az adatokból azt nem tudhatjuk meg, hogy finomak-e, csak azt, hogy a "virsliség" fogalmának megfeleltek. A jó hír, hogy, bár előrecsomagolt virsliket vizsgáltak, a 18 termékből csak három bukott meg. Az egyik zsírtartalma volt magasabb a határértéknél, a másiké pedig a csomagolásán feltüntetett értéket haladta meg. A harmadiknak pedig a fehérjetartalma nem érte el a Magyar Élelmiszerkönyvben előírt szintet. Szóval nem betegít meg, csak nem szabályos.

(A lista itt böngészhető végig.)

Jónéhány éve már nem lehet virslinek nevezni azokat a rudacskákat, amik az alábbi előíírásoknak nem felelnek meg, tehát az biztos, hogy amit virslinek neveznek, az minimum 51%-ban húsból van. (... a hústartalom a késztermékre vonatkoztatva legalább 51%. A csontokról mechanikusan lefejtett hús mennyisége ezen felül ... legfeljebb 10%- írja a Nagy Élelmiszerkönyv.)

Jó hír: a pezsgők mind megállták a helyüket, pedig a Nébih először laborban vizsgálta őket, és csak utána kóstoltak. (Az itt felsoroltak csak az édes fehér pezsgőkre vonatkoznak, ez a legkedveltebb változat.)

A megvizsgáltak közül ezek ízlettek a legjobban a szakértőkből és laikusokból álló zsűrinek:

A teljes lista, eredményekkel és árakkal:

 

 

 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek