Kilépett az MSZP-ből Horváth Imre országgyűlési képviselő

Oszd meg másokkal!

Desktop
Horváth Imre (fotó: ujpestvaros.hu)

Kilépett az MSZP-ből Horváth Imre országgyűlési képviselő, mert az MSZP a választási együttműködés keretében átadná a Demokratikus Koalíciónak (DK) azt a fővárosi - újpesti - választókerületet, amelyben őt megválasztották. 

Kunhalmi Ágnes, az MSZP budapesti elnöke azt mondta, váratlanul érte őket Horváth Imre kilépése, hiszen még a kellős közepén vannak a választási együttműködésről szóló tárgyalásnak és nincs megállapodás. A szocialisták fővárosi elnöke szerint nagyon sok MSZP-s képviselő mond le a körzetéről azért, hogy megszülessen a megállapodás, mert az ország érdeke az első. Szerinte az a legjobb jelölt, akiben minden indító párt egyetért.

Molnár Gyula pártelnök kedden az MSZP elnökségi ülésén jelezte, hogy ha az újpesti körzet átengedése az ára az országos megegyezésnek a Demokratikus Koalícióval az egyéni jelöltek indításáról, akkor az MSZP vezetése ezt a gesztust indokoltnak tartaná. A portál szerint Molnár Gyula erről beszélt Horváth Imrével is. A tervek szerint helyette Varju László DK alelnök indulna a körzetben.

Horváth Imrét 2014 novemberében választották meg országgyűlési képviselőnek a főváros 11. választókerületében, miután elhunyt elődje, Kiss Péter, aki a szocialista kormányok alatt több miniszteri posztot is betöltött.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?