Döntött a bíróság: társasházzá válhat négy angyalföldi iskola

Oszd meg másokkal!

Desktop
Tavaly festették ki a Herman Ottó iskola uszodáját

A kerületi önkormányzat nem szeretné az iskoláihoz tartozó vagyonát átadni az államnak, ezért négy iskolát társasházzá nyilvánított nemrégiben, hogy megmentsék az uszodákat és tornatermeket - írtuk meg oldalunkon.

A Tóth József polgármester által jegyzett előterjesztés szerint azért volt erre szükség, mert csak így lehetett elérni, hogy kizárólag a köznevelési feladatot ellátó ingatlanrészek kerüljenek átadásra. A XIII. kerület az elmúlt években százmilliókat költött épületei felújítására, és több intézményben olyan uszoda, tornaterem működik, amelyek bérbeadása az önkormányzat költségvetését gyarapítja. Ezért találták ki, hogy próbálják menteni, amit lehet. Ha ugyanis társasházzá válnak ezek az iskolák, nem kell átadni a Kliknek a teljes épületet.

Négy iskolát érint a társasházzá alakítás:

  • a Németh László Gimnáziumban az önálló épületben lévő tanuszodát,
  • a Herman Ottó Tagiskolában a szintén önálló épületben lévő tanuszodát,
  • a Csata utcai Általános iskolában a Sportcsarnok épületét,
  • a Prizma Váci úti épületében lévő, önálló bejárattal és házszámozással rendelkező épületrészt

A kormányhivatal nyilván megtámadta a határozatot, a bíróság viszont az önkormányzatnak adott most igazat - írja az Index.

A bíróság jogerős ítéletével megállapította, hogy a kormányhivatal keresete nem alapos, ezért azt elutasította, megállapítva, hogy a képviselő-testület határozata jogszerű volt.

A bíróság szerint helyes volt az előterjesztés indoka, amely szerint „az önkormányzati ingatlanvagyon védelme érdekében a négy oktatási intézmény esetében az iskolának otthont adó ingatlan társasházzá alakításával lehetséges elérni azt, hogy
kizárólag és kifejezetten csak a köznevelési feladatot ellátó ingatlanrészek kerüljenek átadásra;
ezen iskolák esetében ugyanis egyes ingatlanrészek nem közoktatási, közművelődési funkciót töltenek, be így azok átadása nem szükséges" - írja az Index.

 

 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?