Igazságtalannak tartja a forrásmegosztást a polgármester

Oszd meg másokkal!

Desktop
(forrás: Máthé Zoltán - MTI)

Elfogadta az idei forrásmegosztásról szóló rendeletet szerdán a Fővárosi Közgyűlés 21 igennel, három nem szavazat ellenében, hat tartózkodás mellett.

A törvény szerint a megosztott bevételekből a fővárosi önkormányzat részesedése 54, a kerületeké 46 százalék. Ennek alapján a kerületi önkormányzatokat összesen 118,7 milliárd, a fővárosi önkormányzatot 139,7 milliárd forint illeti meg a tervek szerint 2018-ban.

Bagdy Gábor főpolgármester-helyettes a vitában elmondta, a főváros tavaly év végén 8,8 milliárd forintos többletbevételre tett szert, amelyből 4 milliárd forint a kerületeket illeti.

Tóth József (MSZP), a XIII. kerület polgármestere felszólalásában igazságtalannak nevezte a Budapest és a kerületei közötti forrásmegosztást, mivel nincs tekintettel arra, hogy a főváros elvesztette oktatási és egészségügyi feladatai többségét.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?
Hirdetés
Desktop

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek