Érdekel, hogyan és mit lehet tárolni a társasház folyosóján? Most megkérdezheted erről a tűzoltókat!

Oszd meg másokkal!

Desktop
(fotó: Origo)
(fotó: Origo)

Idén is meghirdeti a katasztrófavédelem a Társasházak napja konzultációt. A rendezvény célja, hogy a társasházak, lakóközösségek tájékoztatást kapjanak a tűzmegelőzési szabályokról.

A katasztrófavédelem egész évben ellenőrzi, mennyire tartják be a társasházakban a tűzvédelmi előírásokat. Ezeknek az ellenőrzéseknek nem a bírságolás, hanem a biztonság megteremtése a célja. A háromszintesnél magasabb és tíznél több lakásos épületek esetében például írásba kell foglalni az épületek használatával kapcsolatos tűzmegelőzési szabályokat, biztosítani kell az épület tűzoltási felvonulási területét, amelyet állandóan szabadon kell tartani.

A tűzvédelmi házirend készítésével kapcsolatos tudnivalókról, a biztonsági rács felállításáról, a lépcsőházi tárolási szabályokról, a felvonulási terület biztosításáról, valamint a homlokzati szigetelés kialakításáról, továbbá a nyílt láng használatáról is lehet kérdezni a tűzoltókat szerdán és csütörtökön. 

A katasztrófavédelem szakemberei november 8-ig minden nap 10 és 16 óra között várják az érdeklődő lakókat. A kerületieket a 13. kerületben, a Zsinór utca 8-12. szám alatti Észak-Pesti Katasztrófavédelmi Kirendeltségen várják. 

Ha kérdésetek van, menjetek el és kérdezzétek a tűzoltókat!

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek