Kerületi önkormányzat: elfogadhatatlan a fővárosi forrásmegosztás

Oszd meg másokkal!

Desktop
(forrás: Máthé Zoltán - MTI)

A kerületi képviselő-testület véleményezte a fővárosi önkormányzatot és a kerületi önkormányzatokat osztottan megillető bevételek 2019. évi megosztására vonatkozó fővárosi rendelet-tervezetet.

A képviselő-testület a véleménykérést formálisnak, a tervezetben foglaltakat elavultnak, egyben elfogadhatatlannak tartja. Álláspontja szerint: a forrásmegosztás nem tölti be funkcióját, a források feladatarányos elosztását, mert a kerületek közötti megosztás indokolatlanul továbbra is a 2012. évi arányszámokkal történik, a kerületek évről-évre változó feladatait nem veszi figyelembe.

A rögzített megosztási arányok az önkormányzat szerint tarthatatlanok. A képviselő-testület továbbra is javasolja a lakosságszám szerinti megosztást, mely egyszerű, objektív számítási mód, és a jelenleginél igazságosabb, az ellátott feladatokhoz jobban közelítő eredményt ad.

A bevételek megosztása a főváros és a kerületek között 2016-ig 51% – 49%-ban történt. A törvény módosítását követően, 2017-től a kerületek részesedési aránya az előző évhez képest 3%-kal csökkent, a főváros részesedése a közösségi közlekedés finanszírozása érdekében ugyanennyivel nőtt -írja az önkormányzat.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek