Raoul Wallenberg-díjat kapott Tóth József

Oszd meg másokkal!

Desktop
(forrás: budapest13.hu)

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége székházában Raoul Wallenberg-díjat adományozott a róla elnevezett egyesület Tóth József polgármesternek. A kerület polgármestere a kisebbségi és többségi társadalom harmonikus együttélése érdekében végzett munkája elismeréseként kapta a díjat.

Irányítása alatt a kerület kiemelt figyelmet fordított és fordít a demokratikus és emberi jogokkal összefüggő helyszínek, terek, épületek rendbehozására a területén lévő egykori nemzetközi gettó, a zsidóüldözések emlékeinek, emlékhelyeinek helyzetére, a megemlékezések támogatására. A fentieken túl emberi magatartása, empatikus viselkedése tette alkalmassá a Wallenberg-díj elnyerésére a polgármestert.

Tóth József megköszönve az elismerést, elmondta, hogy a kerületet a humanitárius gondolkodás, a társadalmi szolidaritás és az esélyegyenlőség elveit figyelembe véve vezetik. A vészkorszak idején a XIII. kerület a „csillagos” házaiban több külföldi diplomata végezte embermentő tevékenységét, közte Raoul Wallenberg, akinek szobra és a róla elnevezett utcában domborműves emléktábla őrzi emlékét. A polgármester ezeket az értékeket kívánja a XIII. kerületben tovább vinni. Mint elmondta, azért is értékes számára a díj, mert egy civil szervezettől kapta, amely közösségeket és értékeket képvisel. A civil szervezetek a kerületben is a társadalmi igényt közvetítik, ezért tart szoros kapcsolatot velük az önkormányzat.

Tóth József a díjjal járó összeget a Raoul Wallenberg Egyesületnek ajánlotta fel.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?