Intelligens városrész lesz a XIII. kerület

Oszd meg másokkal!

Desktop
(fotó: ittlakunk.hu)

A képviselő-testület elfogadta az önkormányzat intelligens kerület-koncepcióját februári ülésén: intelligens várossá válik a 13. kerület.

Az "okos város" olyan város, városrész, amely a legkevesebb erőforrás felhasználásával, maximális hatékonysággal biztosít minőségi szolgáltatásokat és magasabb életminőséget a lakóinak és az odalátogatóknak, s mindehhez a lehető legjobban használja fel a korszerű technológiát.

Az „okos” vagy „intelligens” (smart) fogalom az elmúlt években komoly hangsúlyt kapott a fejlesztésekben: a folyamatosan fejlődő technológiák új lehetőségeket tárnak fel az egészségügyben, az oktatásban, a környezetvédelemben, a kultúrában és a település-üzemeltetésben is. A koncepció rögzíti a XIII. kerület jövőképét és a kapcsolódó stratégiai irányokat – beleértve az okos kormányzást, okos közlekedést, okos környezetet, okos gazdaságot, okos életkörülményeket - írta közleményében az önkormányzat.

Az „intelligens kerület” alapelvei: emberközpontú; társadalmi részvételre alapul; integrált szemléletű; nyitott és együttműködő; gazdaságilag és környezetileg fenntartható. Az „intelligens kerület” magában foglalja a partnerkártya szolgáltatást, a partnerközpontú közszolgáltatások fejlesztését, a Smart Netet, a közterületi parkolási rendszert. A smart city koncepció és stratégia megvalósítását 2033-ig tervezi az önkormányzat.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?