Újabb bérlakások épülnek Angyalföldön

Desktop
A Jász utcai passzívház (fotó: ittlakunk.hu - Lezseren)

Újabb bérlakások épülnek a kerületben: megszavazta a képviselő-testület a Jász utca 72. szám alatti 35 bérlakásos épület 2,8 milliárd forintos beruházási költségét - írja az önkormányzat.

A kivitelezésről még 2016 végén döntöttek, de a 2017 decemberében kiírt közbeszerzési eljárás eredménytelen lett, mivel mindkét ajánlat jóval meghaladta a tervező által becsült költséget. Az önkormányzat a terveket átdolgozta, ám az újabb közbeszerzési ajánlatok is meghaladták a keretösszeget.

Végül idén tavasszal megemelt becsült értékkel, változatlan tartalommal kiírták az újabb közbeszerzési eljárást. A június 4-ei határidőre két ajánlat érkezett, elbírálásuk folyamatban van. Érvényes pályázat esetén a szerződéskötés július első felében várható.

A Jász utca – Fáy utca – Forgách köz – Zsinór utca által határolt telekre tervezett épületnek pinceszintje, valamint két 5 emelet magas lakótömbje lesz. Szintenként és épületenként 3-4 lakás helyezkedik el. Az 5. emeleti lakások egy részéhez terasz csatlakozik. Az épületek passzívházak lesznek.

Az épületen belül 35-87 m2 alapterületű, 1-1,5-2 és 3 szobás, összkomfortos lakások épülnek. 2 lakás mozgáskorlátozottak által is használható akadálymentes kialakítással készül. A pince részen gépkocsi parkolók és a lakásokhoz tartozó tárolók egy része kap elhelyezést.

Az udvart parkosítják, a két épület közötti belső területen intenzív zöldtető épül 50 centiméter termőréteg vastagsággal és kétszintes növényállománnyal. A kivitelezés várhatóan mér a nyáron megkezdődik - írja az önkormányzat.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek