A kerületi zajügyelet továbbítja a Sziget okozta zaj miatti panaszokat az illetékeseknek

Desktop

Bár a 13. kerület nem illetékes a Sziget okozta zaj ügyében, mégis továbbítják a kerületiek panaszbejelentéseit.

2019. augusztus 7. és 13. között rendezik meg a III. kerületi Óbudai sziget területén a Sziget Fesztivál. Bár mindig mérik a zajt a szervezők (idén is), és rendszeresen elhangzik, hogy a zajszint a határértéken belül marad, ennek ellenére a tapasztalatok azt mutatják, hogy még távolabbi kerületek lakóit is zavarják a koncertek dübörgése.

A fesztivál a III. kerület közigazgatási területén van, így Óbuda-Békásmegyer jegyzője jogosult eljárni a zajpanaszok kivizsgálásában.

A zajpanaszokat itt lehet bejelenteni:

  • a Sziget Fesztivál elérhetőségén, a +36-80-315-000 telefonszámon
  • a zajvédelmi hatósági feladatokat ellátó III. kerületi Polgármesteri Hivatal elérhetőségein: a 061-437-8500 telefonszámon, az info@obuda.hu címen elektronikus üzenetben, vagy a 1033 Budapest, Fő tér 3. címen.

A XIII. kerületi önkormányzat jegyzője a rendezvény zaja ügyében illetékességgel nem rendelkezik, ezért azzal kapcsolatban hatósági intézkedésre nincs lehetősége.

A XIII. kerületi Polgármesteri Hivatalhoz, illetve a XIII. kerületi zajügyeletre (mely a fesztivál ideje alatt mindennap 20.00 és 08.00 óra között elérhető a 06-80-626-666-os telefonszámon) érkező panaszokat kivizsgálásra és a szükséges intézkedések megtételére továbbítják az illetékes III. kerületi hatóságnak.

Az objektív tájékoztatás érdekében a XIII. kerületi Polgármesteri Hivatal folyamatos műszeres zajvizsgálatot végez a kerületet érő zajterhelésről.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?