Nyírő Gyula Kórház - Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézet

1135 Budapest, Lehel u. 59. | +36-1-451-2600 | http://nygy-opai.hu
Desktop

2017. június 1. és augusztus 31. között a Nyírő Gyula Kórház-Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézet aktív Belgyógyászati Osztálya 67 ágyából 32 ágyat szüneteltetAz 1131, 1133, 1134 és 1135 irányítószámú körzetekben lakó betegeknek ez idő alatt a Honvédkórházba kell menniük.

Az Intézet a pszichiátriai betegeket legrégebben gyógyító intézmények egyike hazánkban. Az 1884-ben a város szélére épített Angyalföldi Magyar Királyi Elmebeteg Ápolda elhelyezésében egyik fő szempont volt, hogy szeparálja a betegeket a város lakóitól. Nyírő Gyula, aki 1939 és 1951 között vezette az intézményt a lelki betegségben szenvedők diszkriminációját kívánta megszüntetni, amikor a II. világháborút követő években a "közkórházasításra" törekedett. Így a XX. század második felében már az akkori Róbert Károly Körúti Kórház a város közepén, a XIII. kerület szívében működő – pszichiátriai dominanciájú, és a kerület lakóit több szakmában gyógyító – kórházzá alakult.

2007-ben az egészségügyi reform következtében az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet (OPNI) bezárása miatt növelték a pszichiátriai ágyak számát, ugyanakkor csökkent az aktív belgyógyászati, gasztroenterológia és intenzív terápiás férőhelyek száma, változatlan maradt az ideggyógyászat, és nőtt a krónikus, ápolásra szoruló betegek felvételének lehetősége a XIII. kerület lakossága számára.

2013. június 3-ától a kórház hivatalosan átvette a bezárt OPNI négy fő feladatát a pszichiátria és az addiktológia területén.

További információk:

Parkolás:utcán fizetős
Parkolási megjegyzés:A kórház területére behajtó és 10 percen belül távozó gépjárművek parkolási díja ingyenes. További részletek: http://www.nygy-opai.hu/altalanos-informaciok/elerhetoseg2#parkolasi_dijak
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.