Láng Művelődési Központ

1139 Budapest, Rozsnyai u. 3. | +36-1-349-6308, +36-1-349-6309 | http://www.lmk.hu

Oszd meg másokkal!

Desktop

Rendszeres nyitvatartás 2018. szeptember 3-tól

Létrejötte a gyáralapító Láng-családnak köszönhető, amely folyamatosan nagy hangsúlyt fektetett dolgozói szociális és kulturális ellátásának támogatására, és mecénásai voltak a környék iskoláinak is.  A Láng Kultúrház a 80-as évek közepéig tevékenységét folyamatosan kibővítve követte alapítói hagyományait a kultúra mind szélesebb körben való terjesztésével, illetve az iskolák támogatásával.

1986-ban a Láng Gépgyár árusítani kezdte a Láng Művelődési Központ épületét, amely folyamat 10 éven keresztül tartott. Ez idő alatt a kultúrházat használó civilszervezetek és magánszemélyek - 1993 decemberében - megalakították az Angyalföldi Láng Művelődési Központ Közművelődési Egyesületet (rövidített neve Láng Művelődési Központ) az intézmény önálló jogi személyiségű fenntartója és működtetőjeként.

Az ingatlan végleges sorsa csak 1997 márciusában dőlt el, amikor a Fővárosi és a XIII. Kerületi Önkormányzat a Láng Gépgyártól közösen megvásárolta az ingatlant, majd 1997. szeptember 17-én a közöttük létrejött megállapodás értelmében a művelődési központ épülete az alatta lévő telekkel egyetemben a XIII. Kerületi Önkormányzat kizárólagos tulajdonába került. Az önkormányzat képviselőtestülete határozata alapján 1997. október 16-án üzemeltetési szerződést kötött az egyesülettel, amelynek értelmében az épület továbbra is a Láng Művelődési Központ tevékenységének színteréül szolgál. Cserébe az egyesület közművelődési megállapodásban rögzített kerületi közművelődési feladatokat is ellát.

További információk:

Parkolás:utcán ingyenes

Kapcsolat:

Kapcsolattartó:Angyalföldi Láng Művelődési Központ Közművelődési Egyesület
Telefon:+36-1-349-6308, +36-1-349-6309
Email:lang.muvelodesi@gmail.com
Honlap:http://www.lmk.hu
Facebook:https://www.facebook.com/LangMuvelodesiKozpont
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek