BGSZC Bánki Donát Közlekedésgépészeti Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája

1138 Budapest, Váci út 179-183. | +36-1-329-8410 | http://afteam.hu, http://www.bankidonat.net

Oszd meg másokkal!

Desktop

Iskolánk 2018-ban ünnepelte alapításának 65. évfordulóját. Az eltelt évek alatt megszakítás nélkül tiszta képzési profilú, ún. komplex intézményként (iskola, tanműhely, korábban kollégium) működött, s ma is a fővárosi autójavító ipar egyik sikeres és legnagyobb létszámú szakképző bázisa. Iskolánk Budapest XIII. kerületében, Angyalföldön az autós világcégeknek és márkaképviseleteknek otthont adó Váci úton helyezkedik el.

A jelenlegi épületegyüttes 1953-ban nyitotta meg kapuit a gépjárműjavító szakmát választó fiatalok előtt. Működése során az iskola mindvégig a szakképzés szolgálatában állt, s igyekezett e funkcióját igényes elméleti és gyakorlati oktatás, színvonalas nevelőmunka révén ellátni. Ennek eredményeként a kapcsolódó autójavító szervezetek megbízható partnerei lettünk, s volt diákjaink megbecsült szakemberként, a műszaki-gazdasági élet számos területén – gyakran mint egyetemet végzett vezetők – reprezentálják egykori iskolájukat.

Névadónk, az 1859. június 6-án Bakonybánk községben született Bánki Donát, aki korának legnagyobb gépészmérnöke, a Budapesti Királyi József Műegyetem nemzetközi hírű professzora, a Magyar Tudományos Akadémia levelező tagja volt.

További információk:

Parkolás:utcán fizetős
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.