Bolyai János Műszaki Szakgimnázium és Kollégium

1134 Budapest, Váci út 21. | +36-1-320-8235, +36-1-412-0971 | http://www.bolyai-bp.sulinet.hu

Oszd meg másokkal!

Desktop

Iskolánkban az elektrotechnika-elektronika szakmacsoportos alapozó oktatás folyik, amelynek keretében elsősorban a következő szakmára készítjük fel tanulóinkat:

  • Elektronikai technikus
  • Automatikai technikus

Tanulóink leginkább a szakképzés során az elektronikai technikus szakképesítést választják. Az elektronikai technikus elektronikai áramköröket tervez, épít és helyez üzembe. Ezek az áramkörök lehetnek adat illetve információátviteli áramkörök, szerszámgépek, gyártórendszerek, robotikai eszközök vezérlését, szabályzását megvalósító áramköri egységek.

Nem csak az ipari alkalmazásokban, hanem a mindennapi életben, a háztartásokban, a közlekedésben is előfordulnak ilyen áramkörök. Napjaink gyakorlatában egyre többször van szükség a számítógép és a működő rendszerek közötti illesztést megvalósító egységek, berendezések elkészítésére és a számítógépes rendszerhez való konfigurálásra is melyeket szintén elvégezhet egy jól képzett elektronikai technikus.

Adódhatnak olyan feladatok is, melynek során áramköröket, eszközöket, berendezéseket kell karbantartani, beállítani, működtetni. A képzés során erre is felkészítjük tanulóinkat.

A négy év során tanulóink nem csak áramkörök tervezésével, építésével mérésével, beállításával foglalkoznak, hanem hibát keresnek, áramkör szimulációt végeznek, és a dokumentáláshoz szükséges rajzoló, szerkesztő programokat ismernek meg jól felszerelt számítógéptermeinkben.

További információk:

Wifi:nincs

Kapcsolat:

Telefon:+36-1-320-8235, +36-1-412-0971
Email:bolyai@bolyai-szakkozep.hu
Honlap:http://www.bolyai-bp.sulinet.hu
Facebook:https://www.facebook.com/bolyaimszki
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.