Csata Utcai Általános Iskola

1135 Budapest, Csata u. 20. | +36-1-340-9525, +36-1-340-9524, +36-30-534-8513 | http://www.csata.bp13.hu
Desktop

Iskolánk fő profilja az idegen nyelvek oktatása.

2013 szeptemberétől magyar-angol kétnyelvű képzés gazdagítja gyakorlatunkat a Manó Világ Kft. közreműködésével. A kétnyelvű osztályokban a kisdiákok a Kerettanterv alapján tanulnak, míg az angol nyelvű képzés a délután folyamán a Boys and Girls Activity Center of (BGAC) Hungary keretein belül valósul meg.

A program alapját az amerikai testvérklub Boys and Girls Clubs of America által kidolgozott tevékenységközpontú szakkör jellegű foglalkozások képezik, melyeket angol anyanyelvű pedagógusok vezetnek a magyar tanítókkal együttműködve.

A tevékenységek elsősorban az idegen nyelvi kommunikációra és nem a nyelvoktatásra összpontosítanak, mely a gyermekkori nyelvelsajátítás természetes folyamata. Európában elsőként indítottuk el ezt a speciális programot. A tehetséggondozás hangsúlyos területei emellett az anyanyelv és a gondolkodásfejlesztés, ezért a magyar és matematika órák számát ezekben az osztályokban megnöveljük.

A magyar-angol kétnyelvű képzés mellett tanítványaink első osztálytól emelt óraszámban választhatják az angol, illetve a német nyelv tanulását. Diákjaink kisiskolás korban heti 4 órában, felső tagozaton naponta találkoznak az idegen nyelvvel. A „Kis felfedezők” osztályunkban a természettudományos gondolkodás és gyakorlat, az informatikai tudás fejlesztése a hangsúlyos terület.

Nevelő- és oktatómunkánk elismerése a Pro Scholis Urbis-díj, a Minőségi nevelési-oktatási cím és pedagógusaink számára adományozott magas állami kitüntetések. A fenntartható fejlődés érdekében végzett pedagógiai tevékenységünk eredménye az Ökoiskola és Madárbarát iskola cím. 2013-ban a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács Regisztrált Tehetségpontja lettünk.

Iskolánk rangját határozott követelményei, minőségorientált szellemisége és a kor kihívásaira nyitott pedagógiai gyakorlat adják. Kiemelt érték számunkra a ránk bízott gyermekek személyiségének tisztelete és képességeinek kibontakoztatása, a családokkal együttműködve szilárd értékrend alakítása. Olyan fiatalokat szeretnénk nevelni, akik évtizedek múlva is büszkék lesznek arra, hogy csatás diákok voltak.

A XIII. kerületi általános iskolák felvételi körzetei

További információk:

Parkolás:utcán fizetős

Kapcsolat:

Telefon:+36-1-340-9525, +36-1-340-9524, +36-30-534-8513
Email:iskola@csata.kik13.hu
Honlap:http://www.csata.bp13.hu
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek