Csata Utcai Általános Iskola

1135 Budapest, Csata u. 20. | +36-1-340-9525, +36-1-340-9524, +36-30-534-8513 | http://www.csata.bp13.hu

Oszd meg másokkal!

Desktop

Iskolánk fő profilja az idegen nyelvek oktatása.

2013 szeptemberétől magyar-angol kétnyelvű képzés gazdagítja gyakorlatunkat a Manó Világ Kft. közreműködésével. A kétnyelvű osztályokban a kisdiákok a Kerettanterv alapján tanulnak, míg az angol nyelvű képzés a délután folyamán a Boys and Girls Activity Center of (BGAC) Hungary keretein belül valósul meg.

A program alapját az amerikai testvérklub Boys and Girls Clubs of America által kidolgozott tevékenységközpontú szakkör jellegű foglalkozások képezik, melyeket angol anyanyelvű pedagógusok vezetnek a magyar tanítókkal együttműködve.

A tevékenységek elsősorban az idegen nyelvi kommunikációra és nem a nyelvoktatásra összpontosítanak, mely a gyermekkori nyelvelsajátítás természetes folyamata. Európában elsőként indítottuk el ezt a speciális programot. A tehetséggondozás hangsúlyos területei emellett az anyanyelv és a gondolkodásfejlesztés, ezért a magyar és matematika órák számát ezekben az osztályokban megnöveljük.

A magyar-angol kétnyelvű képzés mellett tanítványaink első osztálytól emelt óraszámban választhatják az angol, illetve a német nyelv tanulását. Diákjaink kisiskolás korban heti 4 órában, felső tagozaton naponta találkoznak az idegen nyelvvel. A „Kis felfedezők” osztályunkban a természettudományos gondolkodás és gyakorlat, az informatikai tudás fejlesztése a hangsúlyos terület.

Nevelő- és oktatómunkánk elismerése a Pro Scholis Urbis-díj, a Minőségi nevelési-oktatási cím és pedagógusaink számára adományozott magas állami kitüntetések. A fenntartható fejlődés érdekében végzett pedagógiai tevékenységünk eredménye az Ökoiskola és Madárbarát iskola cím. 2013-ban a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács Regisztrált Tehetségpontja lettünk.

Iskolánk rangját határozott követelményei, minőségorientált szellemisége és a kor kihívásaira nyitott pedagógiai gyakorlat adják. Kiemelt érték számunkra a ránk bízott gyermekek személyiségének tisztelete és képességeinek kibontakoztatása, a családokkal együttműködve szilárd értékrend alakítása. Olyan fiatalokat szeretnénk nevelni, akik évtizedek múlva is büszkék lesznek arra, hogy csatás diákok voltak.

A XIII. kerületi általános iskolák felvételi körzetei

További információk:

Parkolás:utcán fizetős

Kapcsolat:

Telefon:+36-1-340-9525, +36-1-340-9524, +36-30-534-8513
Email:iskola@csata.kik13.hu
Honlap:http://www.csata.bp13.hu
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.

Hirdetés
Hirdetés
Desktop

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek