Szlovák Tanítási Nyelvű Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium

1139 Budapest, Lomb u. 1-7. | +36-1-237-1900/Titkárság | http://szlovak-bp.sulinet.hu

Oszd meg másokkal!

Desktop

Célunk, óvodásaink szlovák nyelvi szókincsének megalapozása. Óvodai nevelési programunk is ennek szellemében készült. A mi kis „Bogárkáink” az iskolával közös szervezésben úszásoktatásban, és néptánc foglalkozáson vesznek részt.

Óvónőink bekapcsolódtak a Szlovák Óvodai Módszertani Központ munkájába. Hagyományaink közé tartozik, hogy minden óvodai év végén megjelentettjük „Chrobáčik” (Bogárka) óvodai újságunkat.

Általános iskola

Általános iskolánk kiemelt feladatának tekinti a nemzetiségi hagyományok ápolását, a nemzeti kultúra értékeinek közvetítését, megőrzését, azok tiszteletét, megbecsülését, a hazai szlovák nemzetiség történelmének, irodalmának, művészetének megismerését. Pedagógiai hitvallásunk, hogy a hagyományok megtartásával kell megfelelni a korszerű pedagógiai elvárásoknak.

Iskolánk nemzetiségi iskola, tanítási nyelve szlovák, második osztálytól minden évfolyamon heti 4-5 magyar nyelv és irodalom óra van. A szlovák nyelv oktatása az első osztályban kezdődik. A nyelvtanulást sok színes képpel ellátott tankönyvcsalád, feladatlapok, szemléltető eszközök és faliképek és a napközis foglalkozások is segítik. A szlovák nyelven nem beszélő tanulók is teljes mértékben el tudják sajátítani a tantervi követelményeket.

Gimnázium

Tannyelvű intézményként a szlovák nyelvoktatás dominál, idegen nyelvként az angol, vagy a német nyelv választható a 9. évfolyam megkezdésekor. Szlovák nyelvből és magyar, mint idegen nyelvből a 9. és a 10. évfolyam tanulói számára heti rendszerességgel felzárkóztató foglalkozást biztosítunk. A gimnázium 11. osztályától tanulóinknak emelt szintű érettségi vizsgákra való felkészítő foglalkozásokon való részvételre is lehetősége nyílik. Ennek eredményeként tanulóink szép számban tesznek sikeres emelt szintű, ill. előrehozott középszintű érettségi vizsgát is, főként angol nyelvből. Német nyelvből a jó eredményeket a kis létszámú csoportokban történő foglalkozás biztosítja.

Kapcsolat:

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek