XIII. Kerületi Zeneiskola

1136 Budapest, Hollán Ernő u. 21/B. | +36-1-320-4861 | http://www.13kerzeneiskola.hu
Desktop

Budapest XIII. Kerületi Zenei Alapfokú Művészeti Iskola

A zeneiskola olyan alapfokú művészetoktatási intézmény, amelynek feladata és célja a zenei műveltség megalapozása mellett az öntevékeny amatőr zenélésre és a szakirányú továbbtanulásra való felkészítés.

Fontos pedagógiai célkitűzésünk, hogy a zeneoktatás eszközeivel, az egyéni foglalkozás adta egyedülálló lehetőség segítségével formáljuk a gyermekek személyiségét, fejlesszük kreativitásukat, képességeiket és önálló munkára neveljük őket.

A Zeneiskola alapvető kettőssége, hogy iskola, de nem kötelező. Kizárólag zenei tárgyakat tanítunk központi tantervek alapján. Az órák nagyrészt délután vannak az általános iskola órarendjéhez alkalmazkodva. A tanulóknak meghatározott adottságokkal kell rendelkezniük, hogy a felvételin megfeleljenek.

A Zeneiskola központi épületében (Hollán E. u. 21/b. alatt) 1943 óta folyik zeneoktatás. Kezdetben a Goldmark Zeneiskola, jelenleg a XIII. kerületi Önkormányzat Zeneiskolája működik az épületben. A Zeneiskola épületében 12 zeneterem, irodák, tanári szoba, valamint egy kiváló akusztikájú, több mint 200 fő befogadóképesség hangversenyterem található. A koncertterem kitűnő adottságai miatt fővárosi és országos továbbképzések, versenyek, fesztiválok, kerületi rendezvények és iskolai ünnepélyek színhelye is.

A tanulók közel fele a központi iskolában tanul, a többiek a kerület 11 általános iskolájában „kihelyezett tagozatokon” kapnak zeneórát.

A növendékek a zenei elõképző után az iskola 23 tanszaka közül választhatnak. A hangszeres oktatás (zongora, hegedű, cselló, bőgő, gitár, furulya, fuvola, oboa, klarinét, fagott, kürt, trombita, mélyréz, harmonika, ütő, ének) egyéni, az elméletoktatás (előképző, zeneelmélet, zeneirodalom, szolfézs, collegium musicum) csoportos formában történik. Az iskolában vonószenekarok (Tücsök- és Vonószenekar) és Fúvószenekar működik.

Iskolánkban speciális zenei tárgyakat is oktatunk. Több évtizedes múltra tekint vissza a komplex művészetoktatással (az európai zene-, irodalom- és képzőművészet történetének megismertetésével) foglalkozó collegium musicum tantárgy.

A korai készségfejlesztés érdekében indítottuk a rendkívül népszerű óvodás előképzőt (ahol a gyermekek játékos formában, mozgásból kiindulva sajátítják el a zenei alapismereteket).

A 90-es évek óta bevezetett improvizáció tantárgy fejleszti a hangszeres kreativitást, a zenei érzékenységet és fantáziát.

Az iskola kettős funkciója az amatőr zenélésre („A” tagozaton), illetve a szakirányú továbbtanulásra („B” tagozaton) való felkészítés. Az „A” kategóriás tanulók heti 2,5 órát, a „B” tagozatos növendékek pedig heti 4,5 - 6 órát töltenek a zeneiskolában, foglalkoznak zenével (a rendszeres otthoni gyakorlási időn kívül!).

Tanítványaink évente számos kiemelkedő helyezést érnek el a fővárosi és országos versenyeken.

További információk:

Parkolás:utcán fizetős

Kapcsolat:

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek