Hértfőn, kedden érkeznek a szeptemberi családtámogatások

Oszd meg másokkal!

Desktop

Korábban megérkeznek a szeptemberi családtámogatások: a családi pótlék, a gyermekvédelmi segély (gyes) és a gyermeknevelési támogatás (gyet) – jelentette be az Emmi család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára.

Novák Katalin elmondta a családtámogatásokat hétfőn utalják el, míg a posta kedden kézbesíti az ellátásokat.

Az államtitkár a családokat segítő intézkedések között említette az ingyenes tankönyvellátást az 1-9 évfolyamon tanuló diákok számára, ami azt jelenti, hogy 1 milliónál több diák kap térítésmentesen tankönyvet. Számítása szerint egy kétgyermekes családnál ez a támogatás 35 ezer, míg egy három gyermekes családnál akár 50 ezer forintos megtakarítást jelenthet.

Kitért egy friss rendeletmódosításra is, ami szerint az iskolába bevitt tankönyvek súlya nem lehet több 3 kilogrammnál, hogy a gyerekeknek ne kelljen súlyos táskákat cipelniük az iskolába.    

Közölte, a bölcsődékben, óvodákban, iskolákban ingyenesen étkező gyermekek száma már 467 ezerre nőtt. Arról is beszélt, hogy már nemcsak nyáron, hanem minden iskolai szünetben biztosítják az ingyenes közétkezést a rászoruló családok gyermekei számára. Elhangzott, jövőre 4,3 milliárd forint lesz a tovább bővülő iskolatej program, míg az iskolagyümölcs program keretében már csaknem 550 ezer gyerek kap rendszeresen ingyen gyümölcsöt, vagy zöldséget.    

Palkovics László arról tájékoztatott, hogy szeptembertől mintegy másfél millió gyerek jár majd iskolába. Közöttük 751 ezer általános iskolás, 78 ezer szakközépiskolás, 5800 szakiskolás, 182 ezer gimnazista, 168 ezer szakgimnazista kezdi meg tanulmányait az iskolákban, az óvodások száma pedig 314 ezer.    

Mint elmondta, a tankönyvek kiszállítása rendezetten történik, ez a hétvégéig összesen mintegy 12 millió tankönyv kivitelét jelenti az iskolákba.    

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?