Idióta rendszertelenség a margitszigeti parkolóban

Oszd meg másokkal!

Desktop
Masina és ember a margitszigeti parkoló kijáratánál (fotó: ittlakunk.hu)
Masina és ember a margitszigeti parkoló kijáratánál (fotó: ittlakunk.hu)

Akadt olyan autós, akinek egy órájába került, mire tegnap éjjel kijutott végre a margitszigeti parkoló fogságából. A sziget északi csücskén, a hoteleknél fekvő parkoló kijáratához a koncertek után természetesen egyszerre indulnak meg a kocsik, így volt ez tegnap, Marko és Boban Markovic szabadtéri koncertjét követően is. A kijáratnál pedig - bár számítani lehet rá - képtelenek kezelni ezt az autóstömeget. Menekvés nincs, a kocsik több száz méter hosszan kígyóznak éjnek idején, s eregetik a szigeten a benzingőzt. A parkolót 306 kocsi befogadására tervezték, de nem kizárt, hogy ilyenkor még több autó áll itt.

A sorompónál a Magyarországon már megszokottnak mondható kép: az automaták ugyan ott vannak, de mellettük emberek kezelik a jegyeket, éspedig lassan. Az ott álló, láthatósági mellényes srácokról csorog a víz, s igyekszenek udvariasan válaszolni az érthető módon barátságosnak nem mondható kérdésekre. Azt állítják például, hogy a várakozás idejét levonják a parkolási díjból, ám a sofőrök többsége így is 2100 forintot hagy a kezükben.

Nem olcsó itt a parkolás: "kiemelt övezet lévén az óránkénti parkolási díj egy BKK vonaljegy árának a másfélszerese, azaz 525 Ft" olvasható a honlapon, amely fontosnak tartja tudatni a következőt is: "Budapest Főváros Önkormányzata a BKK Zrt-t tisztelte meg azzal, hogy a magyar főváros ékét, a Margitszigetet megóvja a forgalomterheléstől. A környezet védelme mindenhol, de itt, a Duna két ága közé ékelt egy négyzetkilométernyi területen különösen kiemelt feladat. Társaságunk valamennyi érintett dolgozója nemcsak munkájának, hanem egyfajta küldetésnek is tekinti a Margitsziget természeti és építészeti kincseinek megóvását. Részünkről ehhez a nemes feladathoz annyit tehetünk hozzá, hogy szigorú elbírálás mellett adjuk ki a védett övezetbe szóló behajtási hozzájárulásokat, mindezek mellett a szigeti parkolót télen-nyáron tisztán tartjuk és biztosítjuk a kulturált ki- és beléptetést."

Hát ez most nem sikerült.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?