Szombat reggelig havazásra kell számítani Budapesten

Oszd meg másokkal!

Desktop
Még marad a hó (fotó: Balogh Zoltán - MTI)
Még marad a hó (fotó: Balogh Zoltán - MTI)
Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint szombat reggelig Budapesten és az agglomerációs területeken esőre, ónos esőre, havazásra kell számítani. Az utak havasak, hókásásak, síkosak lehetnek, különös tekintettel a budai hegyvidéki kerületekben nehezedhetnek a közlekedés feltételei – írja honlapján a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt.-nél szerdán 22 órától a legmagasabb, hármas készültségi fokozatban dolgoznak a szakemberek. Hetvenöt téli célgép dolgozik a hó eltakarításán és a főváros útjainak síkosságmentesítésén.

Első ütemben az 1200 kilométer hosszú főútvonal-hálózaton végzik el ezt a munkát. Legfontosabb a hidak, felüljárók, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető út, a Budaörsi út (M1, M7), az M3-as, az M5-ös autópályák és a 2., 6., 10., és 11-es főközlekedési utak fővárosi bevezető szakaszainak a megtisztítása, ezután kerülnek sorra az autóbuszvonalak hegyvidéki szakaszai, az autóbusz- és fő közlekedési útvonalak, valamint a kórházakhoz, a lakossági ellátást biztosító logisztikai bázisokhoz vezető utak.

A 2100 kilométer hosszúságú mellékútvonal-hálózaton csak a fő- és közösségi útvonalak rendbetétele után kezdődhet meg a munkavégzés. A mellékutak havasak, ezért az autósoktól ezeken a helyeken fokozott figyelmet, körültekintő közlekedést kér a társaság. Kézi erővel a járdákat, közforgalmú lépcsőket és a gyalogátkelők környezetét síkosságmentesítik.

Fontos tudnivaló, hogy a járdák takarítása és szórása az ingatlantulajdonosok kötelessége!

A katasztrófavédelem arra figyelmeztet, hogy a zord időjárás miatt hosszabb útra csak megtankolt és a téli időjárásra megfelelően felkészített gépjárművel induljatok útnak. Elengedhetetlen a téli gumi, a hólánc és a megfelelő fagyálló folyadék is. Indulás előtt készítsetek az autóba meleg takarót és folyadékot. Még indulás előtt tájékozódjatok az útviszonyokról és az érvényben lévő meteorológiai riasztásokról. Tanácsos feltöltött mobiltelefonnal útnak indulni.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?
Hirdetés
Desktop

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek