Íme az első „kiss and ride” "puszi és hajts el" parkoló Angyalföldön!

Oszd meg másokkal!

Desktop
Az új K+R zóna a Fiastyúk utcában (fotó: ittlakunk.hu)

Az önkormányzat több átalakítást végez illetve végzett a kerület útjain, hogy biztonságosabb legyen a közlekedés. Ennek része az úgynevezett K+R, vagyis "Kiss and Ride" - "puszi és hajts el" - parkoló kialakítása. Az első ilyen új parkoló a Fiastyúk utcában, a Hegedüs Géza Általános Iskola előtt készült el.

A "Kiss and Ride" lényege, hogy rövid idejű, de biztonságos parkolást nyújtson a szülők számára, akik iskolába viszik gyermekeiket. Az oktatási intézmények környezetében ugyanis gyakran probléma, hogy a gyerek kiszállása, illetve bekísérése idejére megálló autók feltorlódnak, akadályozzák a közlekedést illetve balesetveszélyes helyzetet okoznak.

A helyzet kezelésére a K+R azaz „Kiss and Ride” parkoló lehet a megoldás, egy olyan megállásra kijelölt hely, ahol a járművek csak rövid ideig, meghatározott időszakban tartózkodhatnak. Egyéb időszakban a területre történő behajtást tábla vagy parkolásgátló oszlop akadályozza.

A Hegedüs Géza iskola előtti új zóna reggel 7 és 9 illetve délután 3 és 5 óra között használható. 9 darab gyeprácsos parkolóállás épült itt, valamint napelemes közvilágítást alakítottak ki az iskola előtt. Hasonló parkolókat tervez az önkormányzat a kerület további iskolái előtt is.

A BKK-nál kezdeményezte a kerület azt is, hogy alakítsák át a Dózsa György út - Kassák Lajos utca kereszteződést, kanyarodósáv kialakításával tegyék biztonságossá. Emellett az illegális gyorsulási versenyek visszaszorításáért a Váci úton VÉDA kamerarendszer kiépítését is szeretnék elérni - mondta Tóth József polgármester.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?
Hirdetés
Desktop

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek