Váci út: most még használhatod a buszsávot, ha autóval mész arra

Oszd meg másokkal!

Desktop
Váci út (forrás: wikipedia.org)

A Váci úton ugyan már felfestették a buszsávokat a novemberben kezdődő metrópótláshoz, de az autósok most még használhatják őket - írja az Origo.

A felújítás kezdetéig, vagyis még kb. két hétig autóval is lehet közlekedni az új, ideiglenes buszsávokban - erősítette meg a BKK a hírt:

"A felfestésük már megtörtént, hiszen ez nem egy éjszaka alatt elvégezhető feladat, de azokat jelenleg még használhatják az autósok is. A buszsávokra vonatkozó szabályozások akkor lépnek életbe, amikor azt nemcsak a burkolati jelek, hanem az erről szóló jelzőtáblák is jelölik. A táblákat tervezetten a metrópótlás kezdetét megelőző este helyezik ki, hogy az esetleg szükséges hibajavításokat másnapra elvégezhessék" - írja a BKK.

A BKK szerint a buszsávot az Árpád úton szakaszosan, a Váci út érintett szakaszán pedig végig jelölik ki, ez az északi metrószakaszon zajló felújítás ideje alatt a hét mind a hét napján érvényben marad. A buszsávok használatának ellenőrzése a rendőrség feladata. Büntetni pedig akkor lehet csak, ha kikerülnek a jelzőtáblák is - írja a lap.

 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek