Tudod, kinek a feladata a csúszós, jeges utak takarítása télen?

Oszd meg másokkal!

Desktop
A csúszós, jeges utak balesetveszélyesek - olvasói fotó

Jön a tél, a csúszóssá váló, lejegesedő utak rendkívül balesetveszélyesek lesznek. Íme egy kis tájékoztató arról, ki a felelős az utak takarításáért:

A téli időszakban az FKF (Fővárosi Közterület-fenntartó Nonproft) Zrt. feladata Budapest szilárd burkolatú útjainak, közjárdáinak, közlépcsőinek hóeltakarítása és síkosságmentesítése, a balesetmentes közlekedés feltételeinek biztosítása.

Első ütemben az 1 200 km-es főútvonal-hálózaton végzik a hó eltakarítását és a síkosságmentesítést.  A feladatok végrehajtásakor a fontossági sorrend: hidak, felüljárók, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető út, a Budaörsi út (M1, M7), az M3-as, az M5-ös autópályák és a 2., 6., 10., és 11-es főközlekedési utak fővárosi bevezető szakaszai, autóbuszvonalak hegyvidéki szakaszai, egyéb autóbusz- és közösségi közlekedési útvonalak, kórházakhoz, rendelőintézetekhez, a lakossági ellátást biztosító logisztikai bázisokhoz vezető utak.  

A 2 100 kilométer hosszúságú mellékútvonal-hálózaton csak a főutak rendbetétele után kezdődhet meg a munkavégzés.

A busz- és villamosmegállók területén a jégmentesítést a BKV Zrt. alvállalkozói végzik.

Az ingatlanok - lakóházak, üzletek - előtti járdák takarítása, síkosságmentesítése az ingatlanok tulajdonosainak, üzemeltetőinek a kötelessége.

A kerületi kezelésben lévő közterületi járdák (parkokon, tereken, sétányokon átvezető gyalogjárdák) tisztításáról az önkormányzatok gondoskodnak.

A főváros köztisztasági rendelete szabályozza a síkosságmenetesítési feladatokat.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?