Nagyon eldurvult a vita: legyen-e Göncz Árpád városközpont megálló?

Oszd meg másokkal!

Desktop
A Göncz Árpád Városközpont megálló látványterve (forrás: Metróért Egyesület)

Politikai vita lett abból, hogy Göncz Árpádról nevezzék-e el az Árpád hídi metrómegállót.

A BKV Zrt. látványterve szerint a 3-as metró több állomásának megváltozik a neve a felújítást követően. Egyik közülük az Árpád hídi megálló, mely Göncz Árpád néhai köztársasági elnök nevét venné fel.

Lehet, végül ez mégsem így lesz, mert Tarlós István főpolgármesternek annyira nem tetszik az ötlet: túlzásnak tartja a névváltozást, szerinte a megállók átnevezéséről a fővárosi közgyűlésnek mindenképpen tárgyalnia kell a végleges döntés előtt.

Gy. Németh Erzsébet fővárosi ellenzéki képviselő szerint Tarlós visszakozásának oka Bayer Zsolt publicista Echo TV-ben elhangzott "kirohanása”: Bayer a műsorban azt mondta, hogy a névváltozást nem szabad megengedni, ha ez megtörténik, oda kell menni és le kell verni a táblát.

A fővárosi közgyűlés egyébként 2016-ban a XIII. kerület javaslatára döntött arról, hogy a metrómegállót is magába foglaló városrészt Göncz Árpádról nevezik el. Ez indokolná a metróállomás névváltozását. 

Ti mit gondoltok? Jó ötlet a névváltozás?

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?
Hirdetés
Desktop

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek