Hosszú sorok az automatánál, vonatról lemaradt utasok: botrányba fulladt a HÉV új jegyvásárlási szabálya

Oszd meg másokkal!

Desktop

Szeptembertől megváltoztak a jegyvásárlási szabályok a HÉV-vonalakon. A türelmi idő hétfőn lejárt, októbertől büntetnek a kalauzok.

Az új szabály szerint az ellenőrtől a vonaton Budapesten kívül már nem lehet jegyet vásárolni, csak az állomásokon elhelyezett automatákból. Az automata azonban kevés, hétfőn Szentendrén már botrányba fulladt az új szabályozás: 

"A MÁV-HÉV szeptember 1-től megváltoztatta az utazási feltételeket a HÉV vonalán: csak bérlettel vagy előre megváltott jeggyel lehet felszállni a vonatra. Az automaták számát ugyanakkor nem növelte a szolgáltató, Szentendrén mindössze kettő van. Október 1-től, azaz mától lejárt a türelmi idő, már büntetnek is, ha nincs bérlete vagy jegye az utasnak, akkor is, ha túl hosszú volt a sor és nem maradt idő jegyet venni.

Márpedig a tapasztalatok szerint gyakran hosszan áll a sor az automaták előtt, hol a készpénz vagy kártya elfogadása a gond, hol a külföldi turisták vagy idősebb honfitársaink boldogulnak nehezen a bonyolult menürendszerben. A vonat elindul, a sorban állók hoppon maradnak, a következő járat pedig csak húsz perc múlva indul.

Úgy látom, a változás átgondolatlan, a megvalósításhoz szükséges feltételeket nem biztosítja a cég. A szentendrei utasok és az ide látogatók érdekében levélben fordulok a MÁV-HÉV-hez, melyben felszólítom a szolgáltatót: biztosítsa a jegyváltás feltételeit és ennek megvalósításáig függessze fel a büntetést a szentendrei vonalon!" – írta Verseghi-Nagy Miklós szentendrei polgármester a Facebookon

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek