Botrányos új jegyvásárlási szabály a HÉV-en: kampány indult ellene

Oszd meg másokkal!

Desktop
(forrás: Verseghi-Nagy Miklós polgármester)

Szeptembertől megváltoztak a jegyvásárlási szabályok a HÉV-vonalakon. Az új szabály szerint az ellenőrtől a vonaton Budapesten kívül már nem lehet jegyet vásárolni, csak az állomásokon elhelyezett automatákból. Az automata azonban kevés, hosszas sorok alakulnak ki az automaták előtt, sokan le is késik a vonatot a sorbanállás miatt.

A Facebookon most kampány indult az új szabály ellen, "Követeljük a régi jegyvásárlási rendszer visszaállítását a HÉV-eken!" címen.

"Követeljük a régi jegyvásárlási rendszer visszaállítását a HÉV-eken! Ha Ön is HÉV-ezik, vagy szolidaritást vállal a HÉV-ezőkkel, jelezze támogatását az oldal kedvelésével. A kormány felelőtlen döntésének, a HÉV-ek a MÁV alá szervezésének eredményeként több ezer utas szívhat naponta.

Azzal, hogy az olyan állomásokon felszálló embereknek, ahol van jegykiadó automata, innentől nincs lehetősége a szerelvényen jegyet venni (ahogy ez a MÁV vonatain szokásos), óriási felesleges sorban állásokat, utaslemaradásokat okoznak. A néhány potyázó utas kiszűrésére, illetve a bérletvásárlás kierőszakolására bevezetett módosítás utasok ezreinek keseríti meg a mindennapjait. (Elővételi jegyvásárlásra nincs lehetőség, mint a vonatoknál, a BKK árusítja a jegyeket) Ezért kérjük a MÁV-ot, a BKK-t, gondolja át még egyszer, hogy van-e ennek az egésznek értelme! Segítünk, nincs. Akkor pedig legyenek szívesek visszaállítani az előző jegyvásárlási rendszert" - olvashatjuk a felhívásban.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek