Januártól papír helyett okostelefonon is megtehetjük a közlekedési baleseti kárbejelentést

Oszd meg másokkal!

Desktop
A papír a múlté lehet
A papír a múlté lehet
Egy telefonos applikáció segítségével digitalizálták a baleseteknél használt kék-sárga bejelentő nyomtatványt, így januártól már okostelefonon is bejelenthetjük kárigényünket a biztosítók felé – hangzott el a Magyar Biztosítók Szövetségének konferenciáján.

A digitális alkalmazás mindent tud, ami az ilyen regisztrációs ügyintézésnél elvárható. Az applikáció letöltése után célszerű feltölteni a rendszerbe a gépjármű, a biztosító és a tulajdonos személyes adatait, melyek a további felhasználások esetén már maguktól betöltődnek – hangzott el az app ismertetőjében.

Az alkalmazás egy könnyen használható szerkesztőmodult is tartalmaz, melynek segítségével a felhasználók könnyen elkészíthetik a baleseti ábrát. A baleset típusának kiválasztása és a lokáció GPS-es meghatározása szintén hozzájárul a gyors és egyszerű adatfelvételhez. Fotót, videót is feltölthetünk a felületre a biztosítók számára is.

Az e-kárbejelentés sikere attól függ, hogy mennyien használják majd. Kérdéses az is, hogy egy adott baleseti helyzetben képes lesz-e mindkét fél megegyezni abban, hogy egymáséval egyező akarattal mind a ketten az elektronikus eszközt használják a papírok kitöltése helyett.

Ha a szándék és a regisztráció megvan, akkor viszont már praktikus a megoldás, ugyanis nem kell hozzá mindkét sofőrtől bejelentés, hanem a regisztrációs PIN-kódok integrálásával egy telefonról tehet bejelentést mind a két fél.

Az Index beszámolója szerint a fogyasztói tesztek sikeresek voltak, így januártól már élesben működhet az app. Mellette azonban megmarad a papíralapú verzió is.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek